Poznat identitet uhapšenih za krijumčarenje 130 kilograma droge

Slobodan Radonja zvani Puh i Vladimir Stevanović zvani Mančo uhapšeni su u akciji “Tranzit”, koju je SIPA sprovela u Istočnom Sarajevu, saznaje ATV.

Akcija je sprovedena na osnovu obavještajnih podataka prikupljenih analizom kriptovanih aplikacija ”Skaj” i ”Anom”.

Kako je ranije saopšteno iz SIPA uhapšene osobe su osumnjičene za krijumčarenje više od 130 kilograma narkotika iz država regiona u BiH, odnosno za organizovani kriminal i neovlašten promet drogom.

”Za uhapšene postoji osnov sumnje da su na područje BiH iz Crne Gore, Srbije i Slovenije transportovali veću količinu droge i to oko 121 kilogram kanabisa, kilogram kokaina, više od dva kilograma heroina, pet kilograma prekursora za uvećanje mase heroina. Sve je rađeno u cilju sticanja velike materijalne koristi”, saopšteno je iz SIPA.

SIPA uhapsila dvojicu osumnjičenih za krijumčarenje 130 kilograma droge

U okviru akcije, po nalogu Suda i Tužilaštva BiH, izvršeni su pretresi na pet lokacija u stanovima i drugim prostorijama koje su osumnjičeni koristili. Osumnjičeni su nakon kriminalističke obrade predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

Radonja i Stevanović i ranije su prolazili kroz policijske evidencije i operativno su dovođeni u vezu sa zloupotrebama narkotika.

Prethodni članakZavršen vanredni inspekcijski nadzor u KPZ Trebinje: Došlo do značajnih bezbjednosnih propusta
Naredni članakSkandal u policiji: Djevojka oralno zadovoljava inspektora, isplivale fotografije