POVRIJEĐENE STOTINE LJUDI Bjerut nakon mega eksplozije izgleda kao da je pala ATOMSKA BOMBA (VIDEO)

epaselect epa08583754 A general view of the harbor area with smoke billowing from an area of a large explosion, with damage and debris after a large explosion rocked the harbor area of Beirut, Lebanon, 04 August 2020. According to reports, several people have been injured and large area badly damaged. EPA-EFE/WAEL HAMZEH

Prvi snimci sa ulica Bejruta gdje je danas popodne odjeknula mega eksplozija najbolje oslikavaju silinu detonacije čiji uzrok još nije poznat.

Eksplozija se dogodila u luci, ali i centru grada i ulicama na drugom kraju grada vidljiva je velika šteta, razbijeni prozori, uništeni automobili….Bejrut danas izgleda kao da je atomska bomba pala u taj grad.

Od siline ekplozije prozori višespratnica udaljenih i po nekoliko kilometara su bukvalno izbijeni, piše Blic.

Eksplozija je uništila i aerodromsku zgradu, koja sada izgleda kao da se dogodio bombaški napad.

Na jednom od snimaka zabilježenih nedaleko od mjesta eksplozije čuje se nešto nalik na vatromet.

Na Tviteru se pojavio i snimak nadzorne kamere iz jedne prodavnice. Snimak počinje nekoliko trenutaka prije eksplozije koja je bukvalno raznijela vrata i sve pred sobom, piše Blic.

Još jedan snimak nadzornih kamera koji kruži Tviterom je snimak na kojem se vidi kako otac uspaničeno sklanja svoje dijete ispod stola u trenutku eksplozije.

Podsjećamo, u glavnom gradu Libana danas je odjeknula najmanje jedna snažna eksplozija.

Prema posljednjim informacijama, na stotine ljudi, povređenih danas u strahovitoj eksploziji u bejrutskoj luci, odvedene su u bolnice, ali mnogi su ostali zarobljeni u kućama koje su oštećene u eksploziji, izjavio je šef libanskog Crvenog krsta Džordž Ketaneh.

Ketanh je lokalnim medijima rekao da se još ne zna tačan broj povrijeđenih, jer su mnogi od njih zarobljeni ispod ruševina kuća u području gde je došlo do eksplozije.

Libanska televizija LBCI prenela je informaciju iz Hotel Dieu bolnice u Bejrutu da zbrinjavaju više od 500 povrijeđenih i da nisu u stanju da prime još ljudi.

Pojedine ljude spasavaju čamcima, prenio je Rojters.

Desetinama povrijeđenih su neophodne operacije, pa bolnica apeluje da se da krv.