Povećava se broj zaraženih u Istočnoj Hercegovini

U Trebinju i ostalim opštinama istočne Hercegovine veoma je nepovoljna epidemiološka situacija, a broj osoba zaraženih virusom korona povećava se iz dana u dan, saopšteno je iz Regionalnog centra u Trebinju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Zbog toga su iz Regionalnog centra uputili apel građanima da poštuju preporučene epidemiološke mjere, kako bi se usporio prenos infekcije u zajednici.

– U suprotnom, dalje pogoršavanje epidemiološke situacije i porast broja zaraženih osoba, nažalost, dovodi i do novih smrtnih ishoda, kao i do usporavanja procesa imunizacije koji je započeo, a koji nam je dugo očekivano “oružje” u borbi protiv virusa korona – navedeno je u saopštenju.

Portparol Bolnice Trebinje Nikolina Mučibabić rekla je Srni da je u toj zdravstvenoj ustanovi trenutno hospitalizovano 40 pacijenata oboljelih od kovida 19, od kojih je 31 pacijent na kiseoničkoj terapiji, a jedan na neinvazivnom respiratoru, dok je u martu 12 pacijenata preminulo.

– Kada je riječ o kapacitetima Bolnice, situacija je za sada stabilna, koliko primimo pacijenata toliko otpustimo – rekla je Mučibabićeva.

Na području istočne Hercegovine danas je registrovano 76 novooboljelih od virusa korona, od kojih su 53 osobe iz Trebinja, 14 iz Gacka i devet iz Bileće.

Srna