POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV VLASNIKA HOTELA JABLANICA ZBOG BRUTALNOG PREMLAĆIVANJA RADNICE

Kantonalno tužilaštvo HNK, Područno tužilaštvo Konjic je nakon provedene i okončane istrage podiglo optužnicu protiv Amira Džafića (1979.), iz Jablanice, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Teška tjelesna povreda iz čl. 172. st. 1. KZ FBiH na štetu E. K. iz Jablanice, koju je dana 02.10.2023. godine Opštinski sud u Konjicu potvrdio u cijelosti.

On je pretukao uposlenicu Enisu Klepo.

Naime, optužnicom se Amir Džafić tereti da je dana 01.08.2023.godine oko 21,30 sati u holu hotela „Jablanica“ u Jablanici, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila oštećena E. K., nakon kraće verbalne prepirke oštećene sa direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plate, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. na recepciju pristupio optuženi Amir Džafić, te odmah krenuo ka oštećenoj tjerajući je iz objekta, pa ju rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo, te dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu, zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja „Jablanica“, a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitalizirana i gdje su joj konstatovane teške tjelesne povrede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prelom lijeve očne šupljine bez pomaka.

Opštinski sud u Konjicu zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivici optuženog Amira Džafića za dan 27.10.2023. godine.

Po odluci Glavnog tužioca ovaj predmet je imao prioritet u radu Tužilaštva i Tužilaštvo je u saradnji sa PU Konjic bez odlaganja provelo sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja i dokazivanja činjenica u navedenom slučaju, pa su tako saslušani svjedoci, ispitan osumnjičeni, prikupljena medicinska i druga dokumentacija, provedeno medicinsko vještačenje, kao i vještačenje DVD – video zapisa snimaka sa lica mjesta u Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja u Istočnom Sarajevu.

Prethodni članakPremijeri Hrvatske i Albanije traže mjere EU protiv Srbije
Naredni članakSavjet ministara o Nacrtu zakona o sudovima