Potresna priča o dječaku (6) koji je prošao 36 OPERACIJA GLAVE: Mališanova majka s knedlom u grlu progovorila o teškoj bolesti svog sina, očajna žena moli za pomoć

Dirljivu priču o Linusu, dječaku koji je sa samo šest godina imao već 36 operacija glave, otkrila je organizacija „ Akt ljubavi ” kojoj su se roditelji djeteta obratili sa molbom za pomoć oko troškova drugog ciklusa operacija.

Kako je Rea, majka šestogodišnjeg Linusa, rekla unutar snimka objavljenog na TikTok, on je rođen prerano, nakon čega je u prebačen u inkubator. Nažalost, tamo je dobio bakteriju od koje je dobio meningitis.

Imao više ciklusa operacija

Prema njenim riječima, dok je magnetno polje mozga njenog sina u početku bilo čisto, poslije bolesti je “potpuno izmijenjeno”.

– Morali su da reaguju neurohirurški. U prvom ciklusu operacija, naravno, nismo bili pripremljeni, ali pošto je to bio prvi ciklus, uspjeli smo da se nosimo i sa troškovima operacija i sa troškovima rehabilitacije djeteta. Bili smo primorani da prodamo imovinu i da se pozajmljujemo – nastavlja priču Linosova majka.

– Ovog puta, nažalost, novca je prebrzo nestalo. Drugim riječima, nismo bili spremni za tako dug zahvat – dodaje ona.

Majka se biranim riječima zahvalila svima

Ovaj ciklus operacija je uslijedio tri godina nakon prve.

– Linus je dijete koje se jako dugo bori i daje snagu nama, odnosno njegovim roditeljima – nastavlja majka šestogodišnjaka, za koju kaže da uprkos početnim predviđanjima koja nisu bila baš dobra, prenosi Blic.

– Nadam se da ćemo uz podršku svih moći da postanemo još bolji rezultat nego ranije. Još bolje! A hajde da se igramo još malo sa našim drugarima – zaključuje Linusova mama apel za pomoć, zahvaljujući se unaprijed onima koji pomažu.

Prethodni članakNova sjajna partija: Jokić razigravao saigrače, Srbin pokvario slavlje Durentu!
Naredni članakBIZARNA SMRT Muškarac (60) ubio ženu (71) “terapijom šamarima”, ona vjerovala da će je to izliječiti od dijabetesa