Poslanici Ljubica Miljanović i Čedomir Stojanović učestvuju u radu Generalne skupštine Interparlamentarne skupštine pravoslavlja u Italiji

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Ljubica Miljanović i Čedomir Stojanović učestvuju u radu 31. Generalne skupštine Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, koja je danas počela u Palermu (Sicilija, Republika Italija).

Generalnu skupštinu uvodnim izlaganjem o aktivnostima Interparlamentarne skupštine pravoslavlja i planovima za ovu i narednu godinu otvorio je generalni sekretar Interparlamentarne skupštine pravoslavlja Maximos Charakopoulos.

Učesnici ovogodišnje Generalne skupštine Interparlamentarne skupštine pravoslavlja razmijeniće mišljenja i stavove na temu „Evaluacija zaključaka Međunarodne političke konferencije o hrišćanskim vrijednostima – Interparlamentarna skupština pravoslavlja pred novim dešavanjima“.

Međunarodna politička konferencija, koja je održana u maju ove godine u Solunu, obuhvatila je neke od najzanimljivijih tema i izazova s kojima se pravoslavlje i hrišćanstvo uopšte suočavaju u ovom vremenu. Bilo je riječi o državnim/nacionalnim interesima i hrišćanskim vrijednostima, o promociji hrišćanskih vrijednosti u društvu i privredi, o hrišćanskim vrijednostima i zakonodavnoj djelatnosti, posebno u oblasti obrazovanja, kao i o hrišćanskim vrijednostima u svakodnevnom političkom životu i u međunarodnoj politici, saopšteno je iz Parlamenta BiH.

Prethodni članakStruja poskupljuje za 10 posto od 1. avgusta: FERK odobrio zahtjev Elektroprivrede BiH
Naredni članakCIK primio odluku Ustavnog suda BiH: Naložena ovjera učešća SDS na lokalnim izborima