CIK primio odluku Ustavnog suda BiH: Naložena ovjera učešća SDS na lokalnim izborima

Centralna izborna komisija BiH dobila je odluku Ustavnog suda BiH o privremenoj mjeri kojom je CIK naloženo da ovjeri učešće SDS na lokalnim izborima.

Primili smo odluku Ustavnog suda BiH o privremenoj mjeri – potvrđeno je iz CIK.

Ovom odlukom je dozvoljeno SDS da pod svojim imenom nastupi na predstojećim lokalnim izborima.

U odluci se navodi da se usvaja zahtjev SDS za donošenje privremene mjere.

– Nalaže se CIK da ovjeri učešće Srpske demokratske stranke na lokalnim izborima, uz garanciju svih pratećih prava do donošenja odluke o apelaciji. Ova odluka stupa na snagu odmah i obavezujuća je do donošenja konačne odluke Ustavnog suda BiH o apelaciji – navodi se u odluci.

CIK je ranije odbacio prijavu SDS za učešće na lokalnim izborima u oktobru uz obrazloženje da ta stranka ne ispunjava propisane uslove koji se odnose na otvaranje posebnog računa za finansiranje izborne kampanje.

-Ovo je samo pozitivan signal. Konačnom odlukom Ustavni sud BiH može da odobri ili da definitivno zabrani učešće SDS na izborima. Konačna odluka u ovakvim slučajevima donosi se relativno brzo, otprilika za mjesec dana – navodio sagovornik upućen u navedenu tematiku.

Rezerva

Podsjećamo, kao rezervnu varijantu, SDS je za izbore osnovala i prijavila drugi politički subjekat SDS-Volja naroda. U slučaju da Ustavni sud BiH definitivno odobri učešće SDS na izborima, ostaje da se vidi kakva će tada biti sudbina stranke Volja naroda.

Prethodni članakPoslanici Ljubica Miljanović i Čedomir Stojanović učestvuju u radu Generalne skupštine Interparlamentarne skupštine pravoslavlja u Italiji
Naredni članak“CIJENE SU VISOKE, A PONUDA ISPOD OČEKIVANJA” Djevojka otišla na ljetovanje u Makarsku, pa se razočarala