Posjeta Patrijarha Porfirija manastiru Žitomislić

U sklopu svoje posjete Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj i gradu Mostaru, njegova svetost, patrijarh srpski Porfirije, posjetiće manastir Žitomislić u subotu, 23. septembra 2023. godine.

”Posjeta srpskog Patrijarha nastavak je neprekinute tradicije posjeta srpskih patrijaraha manastiru Žitomisliću. Podsjetićemo na posjete patrijarha Germana 1967. godine, patrijarha Pavla 1992. (u povodu sahrane Žitomislićkih Mučenika) i 2005. godine (kada je sa svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve osveštao obnovljeni manastir Žitomislić u kome je tom prilikom započelo i zasijedanje Svetog arhijerejskog sabora), te patrijarha Irineja 2015. godine”, saopšteno je iz Muzeja Žitomislića.

 

Posjeta Patrijarha srpskog Porfirija manastiru Žitomisliću započeće u 12 časova, kada se očekuje njegov dolazak sa mostarskog aerodroma. Nakon služenja doksologije, Patrijarh Porfirije postjetiće i Muzej Žitomislić.

 

”Pozivamo vjerni narod da skupa dočekamo našeg Patrijarha”, saopšteno je.

 

 

Prethodni članakPATRIJARH PORFIRIJE U MOSTARU: Poziv vjernicima na doček patrijarha u subotu u 19 časova i na liturgiju u nedjelju u 9 časova (video)
Naredni članakGOJKO PEROVIĆ VEČERAS DRŽI PREDAVANJE U MOSTARU