Naslovnica Life Porodica iz Jagodine za kojom se tragalo u Grčkoj je živa i...

Porodica iz Jagodine za kojom se tragalo u Grčkoj je živa i zdrava: Bizaran razlog zbog kojeg se nisu javili nikome

Porodica iz Jagodine za kojom se zadnjih dana tragalo nakon što se pojavila vijest da su nestali je dobro. Oni su živi i zdravi.

”Javili su se. Hvala bogu zdravi i živi uživaju na odmoru“, potvrdio je za Nova.rs Mile Stefanovski (Cipe Mile), koji je od početka uključen u ovoj slučaj i juče se anagažovao u pronalsku porodice.

I u Fejsbuk grupi Grčka Info koja je juče objavila vijest o nestanku potvrđeno je da porodica na bezbjednom.

„Djevojčica se javila da je sve u redu i da nisu imali internet, ali od roditelja to baka nije čula. Javljeno je i policiji ovdje u Grčkoj. Kada se čujemo i sa roditeljima od djevojčice, javićemo nove informacije“, navodi se.

Kako se navodi, porodica se nalazi u Limenariji, na Tasosu. Polomio im se ekran na telefonu na kome koriste vajber, pa zato nisu bili u mogućnosti da se jave.

Sestra muškarca iz Jagodine, koji je zajedno sa suprugom i dvoje djece krenuo put Tasosa, rekla je da se njenoj mami, kao i majci njene snaje javila starija djevojčica koja je objasnila zbog čega se nisu javili.

“Razgovarala sam sa djevojčicom, samo mi je rekla da je telefon bio problem. Ne znam gdje su spavali dva dana, nemam još uvijek tu informaciju. Problem im je razbijen telefon i taj kredit, upaltili su ga, ali im je tek danas stigao i odmah su se javili – rekla je ona za “Blic”.

 

Kako navodi, odsjeli su u istom gradiću na sjevernom dijelu Tasosa, gdje su bili i prošle godine na ljetovanju.

Telefoni brata i snaje su i dalje nedostupni, te porodica komunicira sa njima samo preko djetetovog mobilnog aparata. Ipak, kada su začuli glas najmilijih, svima im je pao kamen sa srca.

-Jedini telefon koji je i dalje dostupan je djetetov. Uglavnom, u pola devet ujutru moja mama je dobila prvi poziv, pa onda i moja prija, majka snaje. Laknulo nam je svima, bilo je ovo iscrpljujuće za nas a vjerujem i za njih tamo. Bitno je na kraju da su živi i zdravi, da su u smještaju gdje su bili i prošle godine, nisu išli preko bukinga – rekla je ona na kraju razgovora za “Blic”.

Informaciju da je porodica dobro, za “Blic” je potvrdio i brat od žene.

Tačno je, nađeni su, javili su se mojoj mami, nisu meni. Rekli su da su imali problem s telefonom. Hvala svima sto su pomogli – saopštio je za “Blic”.

Podsjetimo, porodica iz Jagodine krenula je sa dvije ćerkice na odmor u nedelju uveče, 6. avgusta. Granicu sa Makedonijom su prešli najvjerovatnije nešto posle 22 sata 6. avgusta, a grčku granicu 7. avgusta u 00.30 sati. Posljednji poziv koji su uputili najbližima uslijedio je oko 22.30 sati u nedelju, kada su bili kod Preševa, blizu granice s Makedonijom i nisu se javljali sve do danas.

Prethodni članakISPLIVAO ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK HRVATSKOG “ODREDA SMRTI”: 100 naoružanih huligana kreće u KRVAVI pohod! HOROR PRIZOR! (VIDEO)
Naredni članakAco Pejović o djevojčici kojoj je spasio život: Zaplakao sam kada sam je vidio sretnu