Položen kamen temeljac za izgradnju škole u I.N. Sarajevu; Zvaničnici poručili: Izgadnjom ovog objekta gradimo budućnost Srpske

U Istočnom Novom Sarajevu danas je ozvaničen početak izgradnje nove osnovne škole, a položen je i kamen temeljac.

Ceremoniji polaganja kamena temeljaca prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, te načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Јovan Katić.

Predviđeno je da škola bude završena u narednih 10 mjeseci, a radoviu kreću u narednih nekoliko dana.

Ova škola dobiće naziv “Milica i Nataša” kao znak sjećanja na srpske djevojčice koje su stradale u igri tokom građanskog ratau BiH.

– Drago nam je da gradimo nove škole, što je dokaz i ovdje u Istočnom Novom Sarajevu, gdje gradimo zajedno školu za 650 đaka. Na ovaj način sačuvaćemo trajnu uspomenu na djecu i na ove dvije djevojčice, koje nisu uspjele da završe školu  – istakao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Dodik je čestititao rukovodstvu ove opštine što su pokrenuli još jednu uspješnu investiciju, podsjetivši da prije 20 godina mnogo toga nije bilo u ovoj opštini, od puteva, rektorata, studentsnih domova, bolnica.

– Ovo je dokaz da je vlast Srpske u pratnji zahtjeva i potreba za zajedničkim standardom građana – dodao je Dodik.

Ovo je veliki dan kako za građane Istočnog Novog Sarajeva, tako i za građane Republike Srpske, naglasio je premijer Srpske Radovan Višković.

– Јer kad gradite novu školu gradite budućnost. Uz školu imamo sadržaj koji će ovjekovječiti ovaj današnji dan. Izgradnjom ovog objekta rasteretiće se  Osnovna škole “Sveti Sava” koja nema dovoljno kapaciteta da primi veliki broj đaka. Činjenica je da ovdje dolazi veliki broj đaka i sa drugih strana i da se pojavila potreba za novom školom. Značajno je da će u blizini škole biti i vrtić. Gradimo nove infrastrukturne projekte, a renoviraće se i srednja škola. Radi se na proširenju kapaciteta Univerziteta, muzičke i pozorišne akademije i svih sadržaja koji trebaju jednoj uređenoj zemlji i zajednici na korištenju –  poruči je Višković.

Milorad Dodik

Milorad Dodik

On je dodao da je ponosan na sve urađeno, jer mnogi sada atakuju na Srpsku, a da je njen odgovor da se radi i gradi.

– Nećete nas zaustaviti da razvijamo Republiku Srpsku, nećete nam nauditi na način kako ste planirali. Mi gradimo ne samo ovdje u Istočnom Novom Sarajevu, već od Trebinja do Novog Grada. Srpska je stabilna i ima budućnost – poručio je Višković.

– Izgradnjom ove škole ostvariće se i bolji uslovi za nastavnike i đake koji će ostvarivati bolje rezultate na polju svog obrazovanja, dodala je ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić.

Prethodni članakĐukić Dejanović: Dječak koji je počinio ubistva u “Ribnikaru” nastaviće obrazovanje u drugoj školi
Naredni članakUSPJEŠNA GENERALNA PROBA Srbija bez Bogdanovića i Milutinova savladala Brazil