Pojačana frekvencija saobraćaja na putevima i graničnim prelazima

Pojačana je frekvencija saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, kao i na graničnim prelazima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Iako se danas ne izvode radovi, iz AMS pozivaju vozače da na ovim mjestima voze sporije, sa povećanom pažnjom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja u tunelima “Kalovita brda” na magistralnom putu Ljubogošta – Pale, Čemerno na dionici Brod na Drini dva – Vrba, Čeljigovići na dionici Lapišnica – Ljubogošta, Stambulčić na dionici Pale – Podgrab i u tunelu “Ugar” na dionici magistralnog puta Crna Rijeka – Ugar.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama Foča dva – Dragočava, Ćesim – Pridvorci, Tedin Han – entitetska granica /Križ/, Kotor Varoš – Obodnik, na spoju magistralnih puteva Milići – Vlasenica – Han Pijesak i Vlasenica – Tišća, Dobro Polje – Miljevina.

Zbog radova na magistralnom putu Bijeljina – Šepak saobraćaj se u vremenu od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na magistralnom putu Bijeljina – Brčko i dionici regionalnog puta Јezero-Šipovo, saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Tjentište – Gacko, zbog radova u tunelu Čemerno, saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom na regionalnom putu Čajniče – Miljeno u mjestu Luke, na dionici Kozarac – Mrakovica i na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka, dok je obustavljen na dionici regionalnog puta Mrakovica – Podgradci.

Zbog deminerskih radova do 15.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja u Vojkovićima, na dionici magistralnog puta Brod – Odžak u mjestu Klakar Donji, na dionici regionalnog puta Derventa – Podnovlje u mjestu Gornji Božinci.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica – Gradiška, dionica Mrakovica – Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac – Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina zbog sanacije klizišta.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn, jer nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH se, zbog radova na dionici auto-puta Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na putu Konjic – Јablanica, zbog čega se od 20.00 do 5.00 časova saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi su toku i u tunelu Čaklovići na putu Tuzla – Kalesija /dionici Simin Han – Caparde/, gdje se saobraćaj od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima Brod, Gradiška i Donja Gradina pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, dok na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Prethodni članakGrčka zahvalna stranim vatrogascima, nudi turističke vaučere
Naredni članakDanas na Cetinju veliki protest protiv ustoličenja mitropolita Joanikija