Pogođen rezervoar nafte: Još jedan napad na Lavov

epa09797299 A Ukrainian military member stands guard at Independence Square, in Kyiv (Kiev), Ukraine, 02 March 2022. Russian troops entered Ukraine on 24 February prompting the country's president to declare martial law and triggering a series of severe economic sanctions imposed by Western countries on Russia. EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

​ U Lavovu, gradu na zapadu Ukrajine, večeras se dogodio još jedan napad, a jedan od industrijskih objekata je u plamenu, nakon granatiranja.

Gradonačelnik Andrij Sadovij objavio je na Tviteru da je pogođen rezervoar nafte.

– Stambena infrastruktura nije pogođena. Sve službe za vanredne situacije su na toj lokaciji. Molim vas da ostanete u skloništima prije nego što se ugase sirene za vazdušnu opasnost – dodao je on.

Međutim, iako stambene zgrade nisu oštećene, nastala je šteta javnim objektima, navodi Rojters.

Nešto ranije, dva raketna udara pogodila su Lavov, a u napadu je ranjeno pet osoba, izjavio je regionalni guverner Maksim Kozickij.

Napad je uslijedio nakon što su lokalne vlasti rekle stanovnicima da potraže sklonište poslije snažnih eksplozija na periferiji grada.

– Izvedena su dva raketna udara na Lavov – naveo je Kozickij u onlajn objavi.

On je ranije rekao da su istočni obodni dio Lavova pogodile tri snažne eksplozije.

Svjedoci su za Rojters rekli da su vidjeli crni dim kako se diže u nebo u sjeveroistočnom dijelu grada.

Prethodni članak“Pronađite počinioca, prevrnite zemlju” Dodik poručio tužiocima da ne troše energiju na prepiranje, pa ih upitao gdje su ubice Davida Dragičevića
Naredni članakBUKTE POŽARI – Vatra ponovo zaprijetila selima u Gacku