BUKTE POŽARI – Vatra ponovo zaprijetila selima u Gacku

Bukte požari u Hercegovini. Vatra je ponovo zaprijetila selima na teritoriji opštine Gacko. Najkritičnije je na području Dramešina. Ugroženi su stambeni objekti.

Vatrogasne ekipe su na terenu koji je veoma nepristupačan. Pokušavaju da sačuvaju stanovništvo i imovinu.

Mnoga hercegovačka sele ulaze u još jednu neizvjesnu noć. Ne smiruju se požari. Najktričnije je u okolini Gacka i sela Dramešina gdje vatrena stihija prijeti stambenim objektima.

Ekipe Teritorijalne vatrogasne jedinice su na veoma nepristupačnom terenu i pokušavaju da spriječe širenje požara. Vatra je prvo zaprijetila selu Slivlja.

– Vatrena stihija zahvatila jednu napuštenu štalu. Požar nije na vrijeme dojavljen, a druga stvar su snježni nanosi i smetovi koji su napravili problem. Pripadnici TVЈ Gacko uspjeli su da odbrane stambene i pomoćne objekte u tom naselju. Aktivan je požar u selu Ribati Police, u Ribarima pedesetak metara od stambenih objekata. Ekipa je na terenu – rekao je  komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice Gacko Aleksa Vučković.

Vatrogasci pokušavaju da se izbore sa vatrenom stihijom i u mjestu Kunjak, na putnoj komunikaciji Gacko-Nevesinje.Sve raspoložive snage su na terenu.

– Ugroženi su stubovi elektronaponske mreže i četinarska šuma, a i sama putna komunikacija Gacko- Nevesinje povremeno je ugrožena – dodao je Vučković.

U Bileći aktivni požari između sela Šobadine i Gornji Mirilovići. Požarna linija se širi ka planini Viduši. Teren je nepristupačan,a naseljena mjesta i imovina nisu ugroženi. Na području Trebinja ponovo se aktivirao požar na Zubcima.

– Vatra za sada ne prijeti, blizu je kuća ali smo napravili plan za večeras – dežuraćemo noćas i nema bojazni da će se ikome nešto dogoditi ili da će stradati kakav objekat – istiće komandir Vatrogasne jedinice u Trebinju Zdravko Kašiković.

Na ostalim mjestima na području Trebinja požarišta su pod kontrolom ali to ne garantuje da će noć biti mirna. Zbog toga su sve raspoložive vatrogasne snage na terenu. Prethodnih dana veliku pomoć pružio im je Helikopterski servis Republike Srpske. Srna/RTRS

Prethodni članakPogođen rezervoar nafte: Još jedan napad na Lavov
Naredni članakEkološko pčelarstvo zaživljava i u Trebinju