POGINULA DVA MALOLJETNIKA Jedan mladić porijeklom iz BiH, upravljali motociklom bez vozačke dozvole

U nedjelju, 3. juna, nešto prije 11 časova, terenski radnici su pored ceste kod Vindena u zapadnoj Njemačkoj pronašli motor i pored njega dvojicu mladića. Radilo se o dvojici mladih državljana Hrvataske, 16-godišnjem Leonu Lešnjakoviću i 17-godišnjem Marku Bojanoviću.

Njemački mediji pišu da je jedna osoba vjerovatno bila dugo mrtva, dok je druga bila teško povrijeđena i nije reagovala. Pretpostavlja se da se saobraćajna nesreća dogodila u ranim jutarnjim časovima te da nije otkrivena ranije zbog visoke trave pored puta.

Još nije jasno kako je došlo do nesreće, a za sada nema naznaka da su u nesreći učestvovale druge osobe. Takođe nije jasno ko je upravljao motorom.

Mladići nisu nosili kacige ni zaštitnu odjeću te su bili premladi da bi imali dozvolu za upravljanje motorom zapremine 400 kubičnih centimetara, objavila je policija

Marko se danima borio za život

Hrvatska katolička misija Mitelbaden objavila je da su mladići bili njihovi članovi te da je Leon Lešnjaković, koji je rođen 2006. u Osijeku, poginuo na licu mjesta.

Njegov prijatelj Marko Bojanović, rođen 2005. u Bugojnu, borio se nekoliko dana za život, ali je izgubio bitku 9. juna u gradskoj bolnici Karlsruhe, piše Wochenblatt reporter.

Prethodni članakCrna Gora dan poslije parlamentarnih izbora: Neizvjesno ko će formirati novu vladu
Naredni članak“Najvažniji auto-put Beograd – Sarajevo” Vesić očekuje da radovi budu završeni do kraja godine