Počeo ‘Advent u Mostaru’

Paljenjem prve adventske svijeće na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u nedjelju naveče svečano je otvorena manifestacija “Advent u Mostaru”.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić naglasio je kako se paljenjem adventskih svijeća šalju poruke – ljubavi, mira, nade i vjere te radosti što je, kako kaže, upravo ono što nam svima treba u ovom periodu kako zbog svjetske krize uzrokovane pandemijom covida-19 tako i krize unutar naše države.

– Znate da su ovih dana dosta turbulentna događanja i na političkoj sceni u BiH, tako da mislim da bismo svi zajedno trebali poslati poruku mira, ljubavi, tolerancije, dijaloga i svega onog što je pozitivno – ustvrdio je gradonačelnik.

Izrazio je nadu da će svi građani u jednoj finoj afmosferi provesti mjesec decembar, malo se proveseliti, zabaviti te dočekati 2022. godinu koja će pred Gradskom upravom Grada Mostara, navodi, biti jedna od najizazovnijih.

– Ja sam optimističan, čekamo 2022. godinu i nadam se da će nam ona biti puno uspješnija – naglasio je Kordić, zahvalivši svima iz organizacionog odbora koji su radili na manifestaciji “Advent u Mostaru”.

U muzičkom programu nastupili su horovi iz mostarskih župa.

Od iduće sedmice mostarski Advent otvara gastro kutak, a uskoro se otvara klizalište u parku Zrinjevac, a od 15. decembra do Nove godine kreću koncerti i drugi zanimljivi dogadaji.

 

Prethodni članakUposleniku “Elektroprivrede HZHB” zapaljen Mercedes dok je bio pritvoren
Naredni članakUpozorenje na jake udare vjetra u Foči, Trebinju i Višegradu