POČELA SVEČANOST POVODOM POČETKA IZGRADNjE BOLNICE U TREBINJU

U Trebinju je počela svečanost povodom početka izgradnje nove bolnice vrijedne 128,5 miliona KM.

Svečanosti prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković, resorni ministri Srpske i Srbije Alen Šeranić i Danica Grujičić, te Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

Prisustvuju i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta, direktor “Elektroprivrede Srpske” Luka Petrović, načelnici hercegovačkih opština, predstavnici političkog i privrednog života Hercegovine i brojni građani.

Nakon polaganja kamena temeljca za novu bolnicu u trebinjskom naselju Pridvorci, predviđene su izjave zvaničnika za medije.

Nova bolnica u Trebinju biće izgrađena u naselju Pridvorci, a ukupna vrijednost projektovanja, izgrade i opremanja ove zdravstvene ustanove po principu ključ u ruke iznosi 128.448.448 KM sa PDV-om.

Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, a ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu.

Cilj projekta je izgradnja savremeno opremljene bolnice za pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga, u skladu sa najvišim standardima, građanima Trebinja i susjednih opština i gradova.

Novi bolnički kompleks prostiraće se na 41.080 metara kvadratnih, a činiće ga savremeni objekat bolnice, prateći objekat tehničkog bloka, nadstrešnica za sanitetska vozila, kao i kompletno uređene pripadajuće kolske i pješačke komunikacije, zajedno sa parkinzima i zelenim površinama.

Ukupna površina objekta bolnice sa tehničkim blokom i nadstrešnicom za sanitetska vozila je 17.826 metara kvadratnih.

Bolnica će imati 223 kreveta i odjeljenja onkologije, pulmologije, infektivno, odjeljenja psihijatrije, neurologije, interno, nefrologije, porođajno odjeljenje i ginekologiju, odjeljenje hirurgije i urologije, ORL i oftalmologije, te urgentni blok sa sobom za opservaciju.

Objekat će obuhvatati i dnevne bolnice – opštu i onkološku, dijalizu, hiruršku, internističku i kardiološku intenzivnu njegu, poluintezivnu njegu, oporavak pacijenata – angiografija i endoskopija, oporavak pacijenata – ORL i oftalmologija, odjeljenje za oporavak uz operacioni blok, odjeljenje za oporavak uz blok operativne ginekologije i akušerstva i intezivnu njegu – neonatologija.

Predviđena je medicinska oprema koja treba da zadovolji standarde moderne bolnice izgrađene u skladu sa posljednjim tehnološkim dostignućima prema visokim medicinskim standardima i adekvatna za pružanje planiranih medicinskih usluga.

Prethodni članakŠeranić: Izgradnja nove bolnice u Trebinju velika stvar za Hercegovinu, ali i cijelu Srpsku
Naredni članakKošarac: Stav Srpske jasan – NATO bespotrebna tema zajedničke sjednice u Zagrebu