Plivači Veleža osvojili četiri medalje u Sarajevu

Plivački klub “Novi Grad” iz Sarajeva organizovao je 11. po redu međunarodni plivački miting Kup “Novi Grad” 2021. U veoma dobroj organizaciji i još boljoj atmosferi učestvovalo je 546 takmičara iz 30 klubova iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Dvadeset i dva plivača predstavljali su PK Velež. To su bili Mia Ćorić, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Omar Dušić, Džana Bajgorić, Fatih Agović, Sergej Đurić, Benjamin Halilović, Danis Suljić, Ajnur Talić, Daris Dizdarević, Fatih Boškailo, Eldin Šendro, Danja Alikalfić, Lazar Vuković, Ajna Talić, Esad Buzaljko, Sara Tipura, Hamza Tipura, Ema Penava, Emin Begić i Abdullah Marić.

Uz mnoštvo ličnih rekorda, osvojene su i četiri medalje – jedna zlatna, dvije srebrne i jedna bronzana.

Ajna Talić (2012) je osvojila zlatnu medalju u disciplini 100 metara leđno. Danja Alikalfić (2011) je bila druga na 100 metara prsno i osvojila srebrnu medalju. Danis Alikalfić (2006) je zauzeo drugo mjesto na 100 metara leđno i osvojio srebrnu medalju. Fatih Boškailo (2011) je svoju prvi medalju, bronzanu, osvojio u disciplini 100 metara prsno.

”PK Velež će sljedeće sedmice učestvovati na takmičenju u Mostaru, a kalendarsku godinu ćemo zaokružiti nastupom na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u drugoj polovini decmbra”, navode iz kluba.

Prethodni članakPOČELA ZIMSKA BAJKA U MOSTARU: Sutra ujutro besplatno klizanje
Naredni članakPočeli izbori u Crnoj Gori: Cetinje, Mojkovac i Petnjica biraju lokalnu vlast