Peskov: Rusija nije započinjala rat – Rusija ga završava

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija nije započela rat u Ukrajini, ona ga završava, a tu konceptualnu zamisao je neophodno prenijeti cijelom svijetu.

-Kao što je rekao Putin, mi nismo započinjali rat, mi ga dovršavamo. To je veoma važna fraza koju treba svima prenijeti, svim našim prijateljima širom svijeta – rekao je Peskov govoreći na forumu “Znanje”.

Takođe je rekao i da osam godina Zapad nije želio da čuje ljude koji su živjeli na Donbasu.

Govoreći o NATO, Peskov je rekao da je ta mašinerija stvorena sa ciljem da obuzda njegovu zemlju – riječ je o organizaciji koja je napravljena za potrebe konfrontacije.

– Govorili smo kada se dešavao još jedan u nizu talas širenja Alijanse, štaviše, vikali smo – to nam se ne dopada, nemojte da prilazite bliže. Mi ćemo trpiti do određene granice, ali ne više od toga. Desilo se osam talasa širenja, a potom je situacija postala neizdrživa za Rusiju – kazao je on.

Peskov je rekao i da su raniji odnosi Rusije i Zapada funkcionisali na principu: Ako si slab, poslužićeš kao otirač – to su pokušali da urade i sa Rusijom. Međutim, kako je naveo, Rusija je danas jaka zemlja i svakim danom svojoj snazi dodaje nove elemente.

– Imali smo period romantizma kada nam se činilo da svi žele sa nama da budu prijatelji – i Amerikanci i Evropljani i Englezi. I mislili smo da kad su njihove puške i tenkovi krenuli ka nama da je to samo zato što su htjeli da se druže. Pogriješili smo. Vjerovatno je tada još trebalo suprotstaviti se tome. Međutim, sada smo više nego jasno iznijeli svoje stavove i svima je jasno da kad uvidimo prijetnju – borićemo se protiv nje – rekao je Peskov.

Sve što ostvarujemo, ostvarujemo da bismo bili snažni, rekao je on i dodao da istina uvek ubedljivije zvuči iz usta onoga ko je snažan.
Da bismo preneli našu istinu svetu moramo biti snažni i uverljivi, istakao je Peskov.
Prema njegovim riječima, budućnost Rusije nikada neće biti jednostavna, ali to će biti budućnost snažne, samostalne, moderne i bogate zemlje.

Rusija nepobediva na bojnom polju

Kako je rekao, Ukrajina je ubjeđivala Zapad da može da pobijedi Rusiju na bojnom polju, ali sada je očigledno da tako nešto nije moguće.

– U Kijevu su povjerovali da mogu da pobijede Rusiju na bojnom polju i uvjerili u to i Zapad. Sada je očigledno da tako nešto nije moguće – rekao je Peskov i dodao da Kijev sada preživljava teške trenutke.

– Za Kijev sada dolaze teška vremena, oni sve više nerviraju sveti ne mogu više da dominiraju sa tim parazitskim ponašanjem – istakao je portparol Kremlja.

Prethodni članakVučić sa Dodikom, Stevandićem i Orlićem: Srbija će uvijek biti uz Srpsku
Naredni članakDŽUDO SPEKTAKL U MOSTARU – Preko hiljadu takmičara na Borsa Openu