Patrijarha Porfirije stigao u Njujork: Dočekalo ga sveštenstvo, vjerni narod i srpska djeca

Negova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je večeras u Njujork, a na aerodromu “Džon Kenedi” dočekali su ga Njegovo preosveštenstvo episkop kanadski Mitrofan, vjerni narod i djeca parohije hrama Svetog Save u NJujorku.

Kako je planirano, Njegova svetost će od 24. do 28. januara posjetiti parohije i Crkveno-školsku opštinu Svetog Save u Njujorku, koje mu je Sveti Arhijerejski Sinod povjerio na duhovno staranje sve do potpune normalizacije tamošnjih prilika.

Patrijarh srpski će se na licu mjesta upoznati o procesu obnove Saborne crkve Svetog Save u Njujorku, koja je izgorjela u požaru na Vaskrs 2016. godine.

Na sam dan praznika Svetog Save, patrijarh će u Njujorku služiti svetu liturgiju, a potom će prisustvovati svečanoj proslavi Svetog Save – patrona tamošnjih pravoslavnih Srba.

Tokom boravka u Njujorku, Njegova svetost će održati više sastanaka u vezi sa obnovom bogoslužbenog života pravoslavnih Srba u Njujorku, kao i sa obnovom Saborne crkve Svetog Save, prenosi Radio “Slovo ljubve”.

Prethodni članakPALA OPASNA MIKI Najtraženija žena u Njemačkoj uhapšena na aerodromu u Štutgartu (FOTO)
Naredni članakDAN ODLUKE ZA SAVJET MINISTARA BIH