Patrijarh u Pećkoj patrijaršiji: Opet smo došli kući

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije služiće danas Svetu arhijerejsku liturgiju u Pećkoj patrijaršiji, a potom održati redovnu sinodsku sjednicu.

Njegova svetosti je sinoć stigao u drevno sjedište Srpske pravoslavne crkve (SPC) u društvu članova Svetog arhijerejskog sinoda episkopa sremskog Vasilija, šumadijskog Jovana, zvorničko-tuzlanskog Fotija i kruševačkog Davida.

Patrijarh je na svom “Instagramu” objavio da se raduje i da je blagodaran Gospodu što je ponovo stigao u drevno sjedište srpskih patrijaraha, u Pećku patrijaršiju.

“Opet smo došli kući. Da Bog da da uvek budemo ovde i da sve što mislimo, govorimo i činimo ima svoj koren ovde. Budući da je taj koren ovde veoma dubok, to znači da bez obzira na oluje, gromove, munje i vetrove, nećemo se slomiti. Ako nam koren nije ovde, ma gde bili i ma šta imali i ma kakvu moć privremeno izgledalo da nosimo u sebi, sve to je zamalena i kratkotrajno”, rekao je srpski patrijarh.

Poslije redovne sinodske sjednice, biće održana i sjednica Patrijaršijskog upravnog odbora, objavljeno je na sajtu SPC.

Prethodni članakOdbor za zaštitu prava Srba: Samo dimnjaci vire u srušenim naseljima
Naredni članakTajnovita abdikacija Petra Karađorđevića uzburkala javnost: Princ Filip običnim životom stekao simpatije u Srbiji, a sada je sve pod upitnikom