Patrijarh Porfirije podijelio božićne paketiće djeci bez roditeljskog staranja (FOTO)

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije podijelio je danas u kripti Hrama Svetog Save božićne paketiće djeci bez roditeljskog staranja iz Doma u Zvečanskoj, učenicima škola pri beogradskim bolnicama i mališanima iz porodica sa više djece.

Radujemo se svi što smo ovde u Hramu Svetoga Save koji je zastupnik naš pred Bogom. On se moli za nas i pomaže nam da budemo dobri, da svakoga dana budemo sve bolji i bolji, da budemo dobri prema svojim mamama i tatama, da budemo dobri između sebe, da budemo dobri prema svima – rekao je patrijarh Porfirije.

Srpski patrijarh naveo je da se i Sveti Sava uvijek raduje najvećem, najljepšem i najuzvišenijem događaju, rođenju Isusa Hrista.

FOTO: SPC

FOTO: SPC

Patrijarh je istakao da je najveći dar koji ljudi mogu dati Bogu Isusu, koji je među ljude došao kao dijete, jeste da se trude da budu dobri, da imaju razumijevanje između sebe.

Vjersko dobrotvorno starateljstvo Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke u saradnji sa Hramom Svetog Save već šestu godinu zaredom organizuje ovo darivanje.

Događaju je prisustvovala Katarina Fenslou iz Čikaga, koja je sa svojom organizacijom “Naši Srbi” dugogodišnji saradnik Vjerskog dobrotvornog starateljstva.

Prethodni članakKošarac: Ustavni sud biH odavno nije kredibilna institucija
Naredni članakOko 150 turista u Sarajevu prevareno za smještaj rezervisan preko Booking.com