Pao ključni dokaz u aferi Agrokor, Todorić proglasio pobjedu

Sud u Hrvatskoj odlučio je da knjigovodstveno-finansijsko vještačenje poljske revizorske kuće, na kojem se zasniva optužnica za nezakonito izvlačenje 1,2 milijardi kuna (oko 159 miliona evra) u slučaju “veliki Agrokor”, nije zakonito, pa je zbog toga izbačeno iz spisa, što znači da je pao ključni dokaz protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića.

– Ovo je pobjeda, ne samo moja, nego i mojih saradnika, kolega – izjavio je na konferenciji za novinare Todorić, prenio je HRT.

Todorića i njegovih 14 saoptuženika optužnica tereti da su od 2006. do 2017. oštetili koncern za 1,2 milijardi kuna (159 miliona evra).
Od toga je Todoriću, kako tvrdi tužilaštvo, pribavljeno 923,6 miliona kuna (122,5 miliona evra), a ostatak od oko 320 miliona kuna (42,4 miliona evra) holandskom Agrokor Investmentu BV.

Todorić je rekao da onima koji su “pokrenuli ovaj politički zločinački proces” poručuje da im se “cijeli slučaj ruši kao kula od karata”.

Dodao je da mu je nejasno da niko nije shvatao kakva se šteta pravi i da mu je nevjerovatno da država “nije razumjela u koju se avanturu upušta” podizanjem optužnice.

Istakao je da je od početka procesa govorio da će pobijediti na svakoj sudskoj instanci i da je premijer Hrvatske Andrej Plenković “napravio zločin” jer ga je, kaže, “ucijenio da preda koncern bez naknade”.

– Ponosan sam. Napravili su mi štetu, mojoj porodici, saradnicima, kolegama, hiljadama ljudi, dobavljačima, ali na kraju i hrvatskim građanima, i to se vidi iz svega ovoga što se danas događa – istakao je Todorić.

HRT navodi da je riječ o najskupljem vještačenju u Hrvatskoj, koje je plaćeno više od milion evra.

Prethodni članakNetanjahu: Izrael će imati potpunu odgovornost nad Gazom; SAD šalju Izraelu bombe u vrijednosti 320 miliona dolara
Naredni članakODLUČAN DA SAČUVA DJEDOVINU Najpoželjniji neženja (20) na Balkanu oduševio sve svojim seoskim životom