PAMETNIJA OD AJNŠTAJNA Djevojčica je osnovnu školu završila sa 5 godina, pa ubrzo i srednju, a sada ima novi cilj

Adhara Perez Sančez, 11-godišnja djevojčica iz Meksiko Sitija, treba da postigne izuzetan podvig tako što će steći master diplomu u veoma mladom uzrastu.

Uradila je mnogobrojne testove i njen kvocijent inteligencije je viši od IQ dva važna naučnika, a brojka će vas šokirati. Evo kako izgleda njen život danas.

Adhara, koja je testirana i za koju se sa sigurnošću tvrdi da ima veći kvocijent inteligencije od dvojice najvećih fizičara, Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga, “dobila” je impresivnih 162 na svom testu inteligencije.

Francuski časopis Marie Claire objavio je da se ova prelepa Meksikanka nada da će jednog dana raditi sa NASA i da trenutno istražuje svemirska istraživanja i matematiku, piše Žena Blic.

Jedanaestogodišnjakinja je stekla diplomu iz sistemskog inženjerstva na Univerzitetu CNCI, a drugu iz industrijskog inženjerstva sa specijalizacijom iz matematike na Tehnološkom univerzitetu u Meksiku.

 

Dijagnostikovan joj je autizam

Kada je Adhara Perez Sančez imala tri godine, dijagnostikovan joj je autizam, razvojni poremećaj koji može dovesti do izazova u društvenim interakcijama i komunikaciji.

Adhara je odrasla u vrlo siromašnim uslovima i često je bila maltretirana zbog svoje smetnje u razvoju. Međutim, Adhara je bila otporna i istrajna. Sama je učila algebru i naučila napamet periodni sistem, ali njena majka je to odbacila kao “dosadu”.

 

Da bi pomogla svojoj kćerki da se izbori sa maltretiranjem, Adharina majka ju je upisala na terapiju, a zatim u Centar za pažnju na talente (CEDAT), školu za nadarenu djecu. U školi je potvrđen njen nevjerovatan kvocijent inteligencije, a osnovnu školu završila je sa pet godina, a za samo godinu dana srednju i srednju.

Uprkos izazovima, Adhara je ostala odlučna i nastavlja da inspiriše ljude širom svijeta. Univerzitet u Arizoni ponudio joj je stipendiju za studiranje astrofizike, ali je to trenutno odloženo zbog problema sa vizom.

Prethodni članakZasjeda Narodna skupština Republike Srpske
Naredni članakMirjanić: Bez predstavnika oba entiteta Ustavni sud nema legitimitet