Otvoren humanitarni broj za pomoć narodu Palestine

Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini pokrenula je humanitarni broj putem kojeg građani BiH mogu donirati tri konvertibilne marke narodu Palestine.

Humanitarni broj na koji građani mogu zvati je 090 292 000. Pomoć se može i direktno uplatom na žiro račun kod BBI Banke, broj računa : 141-311-53200039-07 (primatelj Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom “Pomoć za Palestinu)

“Zahvalni smo građanima i predstavnicima vlasti Bosne i Hercegovine koji su pružili i dalje pružaju podršku palestinskom narodu. Dok ovo govorimo izraelske rakete ruše ono što je preostalo u Gazi, a hiljade nevinih stradaju u stravičnom raketiranju civilnih ciljeva. Svaki napor Palestinaca da se obrane od stalne represije, rušenja sporazuma, otimanja zemlje i ubijanja nevinih koje konstantno traje, Izrael uzima kao alibi da pojača agresiju i okupaciju”, saopšteno je iz Udruženja Palestinska zajednica u BiH.

Broj ubijenih u Gazi premašio je 2300, prema tamošnjim vlastima. Sveukupno je 2329 Palestinaca ubijeno, a 9714 ih je povrijeđeno, prema podacima ministarstva zdravstva.   Prošlo je nešto više od sedam dana otkako su Hamasovi teroristi upali u Izrael kako bi napali i civile i vojnike. U Izraelu je ubijeno više od 1300 ljudi. Izrael od tada izvodi uzvratne vazdušne napade u Gazi, a očekuje se i kopnena ofanziva.

Prethodni članakStiže zahlađenje: Danas kiša, temperature vazduha do 22 stepena
Naredni članakVlada HNK kreće sa prenamjenom i uređenjem bivšeg hotela “Ero”