OTVARA SE LINIJA MOSTAR-BEOGRAD? Gradonačelnik ponudio da Mostar sufinansira letove dva puta sedmično

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić pregovara sa Beogradom o uvođenju nove avio linije sa Aerodroma Mostar prema Beogradu.

Kordić je i od državnog vrha Srbije zatražio podršku da se ovaj projekat realizuje kako bi se oživio Aerodrom Mostar i preko Aerodroma ”Nikola Tesla” u Beogradu dobila veza sa skoro cijelim svijetom.

Kordić je ponudio da Grad Mostar sufinansira letove prema Beogradu, te čak predlagao uvođenje linije pet puta sedmično. Kroz razgovore se došlo do prijedloga da to bude dav puta sedmično za početak.

”Za sada imamo redovnu zračnu liniju Mostar – Zagreb, a iskazali smo i službeno interes prema operatorima u Srbiji za uspostavljanje linije Mostar – Beograd od proljeća iduće godine. Složili smo se da bi jedna takva linija bila dodatan podsticaj za našu privredu i kretanje ljudi, a imajući u vidu kako je Beograd kroz avio konekcije povezan sa brojnim svjetskim destinacijama, ovo bi u konačnici rezultiralo velikim brojem putnika na našem aerodromu”, naveo je Kordić. 

Na sjednici Gradskog vijeća Mostara održanoj u srijedu prilikom podnošenja izvještaja o radu Javnog preduzeća Aerordom Mostar, direktor Marko Đuzel otkrio je da postoje kontakti i pregovori da se uspostavi saradnja s još jednim velikim aerodromom u regiji.

Radi se o beogradskom aerodromu, a Đuzel naglašava da još ništa nije gotovo, ali da se na tome radi.

”Važno je i dalje pokušavati Aerodrom dignuti na noge, da on bude stabilno preduzeće, jer za hercegovačku regiju bez aerodroma doslovno je nemoguće poslovati. Moje mišljenje je da ne trebamo ići u koncesiju, no tu su vlasnici i suvlasnici koji će u konačnici odlučiti”, rekao je direktor.

Prethodni članakPraznik koji je posebno važan za žene: Danas slavimo Svetu velikomučenicu Jefimiju
Naredni članakSavo Milošević novi selektor reprezentacije BiH