OTKRIVENA STRAŠNA PROŠLOST MAJKE DJEČAKA KOJI SU SE UTOPILI : Prije 15 godina ostavila šestoro djece u trošnoj kući

Dragana Metić, majka D. M. (7) i njegovog dvije godine mlađeg brata D. M, koji su se u jezeru Očaga utopili 23. avgusta i sahranjeni tri dana kasnije, prije više od 15 godina napustila je šestoro male djece.

Naime, ona je ostavila svoje dvije kćeri i četiri sina u trošnoj kući, prepuštene same sebi. M. M, njena ćerka kaže da je s roditeljima izgubila svaki kontakt.

– Nas šestoro djece je majka ostavila same i otišla ko zna gdje i ko zna sa kim. Nemam kontakt sa njom, kao ni sa ocem. Naš otac se preziva Metić i ona je uzela njegovo prezime, koje mu nikada nije vratila. Nesrećnim dječacima za kojima patim jer su moja polubraća, po kakvoj-takvoj majci. Dala im je naše prezime, a ja ne znam ko je njihov otac. Sa tim Kristijanom je valjda u vezi i imaju malu djevojčicu. Ja sam udata i imam svoj život, majka me ne zanima, kad ni mi nju nismo zanimali kad smo bili mali- istakla je M. M.

Podsjetimo, tragedija kada su se dječaci utopili dogodila se na jezeru Očaga kod Lazarevca.  Dječaci su kobnog dana došli na jezero s majkom, očuhom i sestrom od godinu i po dana. Majka je bila sa ćerkom dok su se dječaci kupali u plićaku, a na njih je pazio očuh.

– Samo sam se na tren okrenuo kad je ćerka počela da plače. Nije mi jasno kako se to desilo. Oni nisu bili sami u vodi, bilo je tu još djece i ljudi – rekao je očuh Kristijan.

Potraga za dječacima je trajala oko sat vremena. Kada su ih izvukli iz vode, bilo je nade da će preživjeti, međutim, posle skoro sat vremena koliko je trajala reanimacija, bitka je izgubljena.