Osumnjičeni za ubistvo policijskog službenika Bašića sprovedeni u Tužilaštvo

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske večeras su uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teško ubistvo koje je izvršeno na štetu policijskog službenika Radenka Bašića, sproveli dva lica inicijala A.M. i I.R. u Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

RTRS nezvanično saznaje da su u Republičko javno tužilaštvo sprovedeni Aleksandar Miljatović i Igor Repajić.

Lica A.M. i I.R. su lišena slobode dana 26. na 27. mart, u okviru istrage započete 21. marta ove godine, s ciljem otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela.

– Aktivnosti su realizovane na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom i PU Banjaluka – saopšteno je ranije iz MUP-a Srpske.

Izvještajem je obuhvaćeno i lice D.R. koji je identifikovan kao organizator i naručilac krivičnog djela teško ubistvo, a kojeg su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet lišili slobode 23. marta 2022. godine u Prijedoru.

Sprovođenje u Tužilaštvo (foto: RTRS)

– Ovom licu je na prijedlog Tužilaštva BiH, od strane Suda BiH određen pritvor 24.marta 2022. godine. U toku je i dalje opsežna istraga u saradnji sa nadležnim tužilaštvima – navodi se u saopštenju.

MUP Srpske se zahvaljuje na saradnji i pomoći FBI-u, Europolu, policijama Republike Srbije, Republike Crne Gore, Savezne Republike Njemačke, Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, Federalnoj upravi policije i MUP-u Kantona Sarajevo.

Sprovođenje osumnjičenih (foto: RTRS)

Podsjećamo, MUP Srpske uhapsio je u subotu naveče Aleksandra Miljatovića iz Banjaluke pod sumnjom da je ubio Bašića.

Kao organizator i nalogodavac osumnjičen je Dalibor Railić iz Prijedora kojem je Sud BiH prije nekoliko dana odredio jednomjesečni pritvor.

Prethodni članakStojković: Cilj pobjeda u Kopenhagenu
Naredni članakTri osobe ubijene, među njima i policajac