OSUDA NAPADA -Mladi Mostara posjetili baku Sofiju Šantić

Mladi iz Srpskog omladinskog kluba “Božuri”, Omladinskog saveza Bijelo Polje i zajednice “Pomozi mojoj nevjeri” posjetili su danas baku Sofiju Šantić čija je kuća prije nekoliko dana, za pravoslavni Božić, kamenovana.

Mladi Mostara tri vjere i nacije ovom posjetom željeli su da baki Sofiji pokažu da nije sve tako loše kako se čini i da mladi ovoga grada zajedno žive i nikome ne žele zlo.

Kako je SOK “Božuri” objavio na svom Instagram profilu željeli su učiniti nešto za baku Sofiju.

Naveli su da baka Sofija nije ovaj Božić nije provela onako kako bismo svi morali da ga provedemo, u miru i blagostanju sa najmilijim, te da su morali nešto da urade za nju.

“Odlučili smo da pozovemo naše drugare, Jelenu, Maju i Ahmeta i da zajednički posjetimo gospođu Sofiju, da je razgovorimo, pružimo podršku, kažemo kako su mladi ljudi, normalni, društveno osviješteni, odgojeni i vaspitani da se ništa tuđe ne dira, da se komšija pazi kao rod najrođeniji, da se stariji poštuje i pomaže, da se radost praznika dijeli sa svima i da svako ima pravo na svoj mir. Utisak nam je svima jedinstven, gorak, sve nas sramota, a ni zašta krivi nismo. Sramota nas je nekog drugog kukavice i bezobraznika. Sofija neće nigdje iz svoje kuće, kaže, obilazili su je ljudi, kaže. Mi je podržavamo i tu smo za nju. Dobro će pobijediti”, porušili su iz SOK “Božuri” na instagram profilu.

Jelena Šutić iz “Pomozi mojoj nevjeri” napisala je, takođe na društvenim mrežama, da osuđuje ovaj ružan čin koji se dogodio na Božić.

“Kako niko ne bi potpaljivao vatru i širio mržnju, mladi triju vjeroispovijesti sastali su se i posjetili baku Sofiju. Družili smo se uz ugodan razgovor i puno smijeha. Nadamo se da smo baki ulili malo sigurnosti da ovo nije čin nekog pripadnika neke od naših religija, nego osobe koja govori sama za sebe”, poručila je Šutić.

 

Prethodni članakRedakciji ATV stigao prijeteći mejl
Naredni članakStranci i Islamska zajednica nijemi na zastrašujući govor mržnje radikalnog bošnjačkog teologa