Organizatori najavljuju spektakl za doček Nove godine u Mostaru

”Obećavamo da ćemo za Novu godinu napraviti jedan pravi spektakl. Radi se o programu koji je napravljen od dvije večeri po dvije grupe”, rekao je novinarima Mili Tiro tehnički producent dočeka Nove godine u Mostaru.

Kakokažu ono što publiku očekuje jeste razigran i veseo ulazak u Novu 2022. i to će im se i prirediti.

”Na sami doček krećemo u 21 čas i nastupa provjerena grupa Twist. Oni su razigravanje za ono što slijedi a to je nastup Indire koju znamo iz Colonie, ali i sada dolazi s bendom. To će biti rasplesan i dinamičan nastup. Dan poslije opet dvije grupa ali počinjemo u 20 časova. Prvo ide grupa Dva i po čo'eka. Nakon njih nastupa čovjek koji se među rijetkima može pohvaliti uzlaznom muzičkom karijerom Josip Palameta”, rekao je Tiro dan uočio dočeka Nove godine u Mostaru.

Organizatori su naveli i kako će 31.12. u podne biti priređena Dječija nova godina.

”Zanimljiv program uz ples, muziku, magiju, Djeda mraza, hor…Oslikavati će se dječija lica, Djed mraz će donijeti poklone za djecu”, rekla je Sanela Ćorić Mešić iz Organizacijskog tima.

Dodala je i da raspolažu informacijama ”da je u Mostaru skoro nemoguće naći mjesto za doček Nove godine.”

”Postoji interes za dolazak ljudi iz drugih gradova, slijedi nam lijepo vrijeme. Pozivamo sve da dođu, ne samo Mostarke i Mostarce – da zajedno uđemo u nadamo se bolju 2022”, poručili su organizatori dočeka Nove godine u Mostaru.

Kratko su se osvrnuli i na proteklih 15 dana praznične idile, te izrazili zadovoljstvo što su, kako kažu uspjeli napraviti oko 30 izuzetno posjećenih programa.

”Manifestacija Advent u Mostaru doseže kulminaciju ovih dana. Iza nas je niz dobrih programa a posebno su bili zapaženi koncerti. Svi programi su bili jako dobro posjećeni. Dobra muzika i izvrsna gastronomska ponuda sve je stvorilo sinergiju i eksploziju dobrog raspoloženja koja se prenijela na cijeli grad. Najvažnije je da vlada dobro raspoloženje u gradu”, rekli su organizatori.

 

Prethodni članakBROJKE PONOVO RASTU: U HNK 151 OSOBA POZITIVNA NA KORONU
Naredni članakFondacija Muzej Žitomislić obradovala štićenike Los Rosalesa