Fondacija Muzej Žitomislić obradovala štićenike Los Rosalesa

Članovi Upravnog odbora Fondacije Muzej Žitomislić posjetili su Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Los Rosales” iz Mostara i obradovali ih prigodnim poklonima.

Ova posjeta bila je u znaku nadolazećih novogodišnjih i božićnih paznika. Fondacija pored redovnih aktivnosti iz kulture i umjetnosti daje podrku organizacijama koje rade sa mladima i djecom.

Predsjednik Upravnog odbora Fondacije iguman Danilo Pavlović osvrnuo se na ovaj događaj i nadolazeći Božić.

“Božić je vrijeme kada slavimo rođenje Sina Božjeg. Bog Otac darovao je svoga Sina za naše spasenje i time pokazao da je On navjeći darodavac jer nam je darovao ono najvrijednije. U radosnom, Božićnom vremenu slijedeći Hristovu zapovijesti koja kaže “Budite savršeni kao Otac  vaš nebeski” i mi želimo darivati jedni druge i tako pokazati jevanđeljsku ljubav”, rekao je iguman Dnilo Pavlović.

Član Upravnog odbora Fondacije Muzej Žitomislić Irina Kolak Mandić rekla je da se u ovakvim posjetama posebno osjeća toplina, ljepota i požrtvovanost radnika ove ustanove.

“Osjeća se velika toplina i ljubav osoblja, a atmosfera koju stvaraju štićenici je poseba”, rekla je Kolak Mandić.

Direktorica Javne ustanove Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama Los Rosales Mirna Mezit zahvalila se na posjeti i podršci vodstvu Muzeja Žitomislić i izrazila nadu da je ovo nastavak zajedničke saradnje.

“Svaka podrška i pažnja znači i prije svega je ovo jedan human gest”,  izjavila  je Mezit.

Arhimandrid Lazar Lazarević iz Manastira Žitomislić ističe da se snaga jednog društva vidi u odnosu prema onima koji značajnije trebaju podršku društva.

U prethodnoj godini Muzej Manastira Žitomislić pored čuvanja, restauracije i promocije trajne muzejske postavke koja datira od 14. do 19. vijeka  organizovao je radionice sa djecom sa poteškoćama u razvoju i bez roditeljskog staranja, kao i više različitih izložbi i kulturnih događaja. Muzej Žitomislić nalazi se na putu od Mostara prema Čapljini, a u periodu od maja do oktobra ove godine posjetilo ga je preko 10.000 ljudi.

 

 

Prethodni članakOrganizatori najavljuju spektakl za doček Nove godine u Mostaru
Naredni članakNEMA PRODUŽENJA RADNOG VREMENA U RS, ZA NOVU GODINU SE SVE ZATVARA U 2 ČASA