Orban: Tramp obećao da Ukrajini neće dati novac ako pobijedi na izborima

Donald Tramp je obećao da neće dati novac Ukrajini ako postane predsjednik, a bez SAD Еvropa neće moći da finansira sukob i on će biti okončan, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Očigledno je da sama Ukrajina ne stoji na svojim nogama. Ako Amerikanci budu davali oružje i novac, a zatim ni Еvropljani, rat će se završiti. Ako Amerikanci ne daju novac, onda Еvropljani neće moći da finansiraju ovaj rat, onda će se on završiti. Tramp sada nije predsjednik, ali njegova stranka sprečava demokrate da pošalju novac u rat. Tramp je rekao da, ako se vrati (na čelo države) neće to raditi, ni peni neće dati. I onda će se ovaj rat završiti – rekao je Orban u intervjuu televiziji M1.

Kako je istakao, Tramp ima plan da okonča sukob u Ukrajini.

– On ima dosta detaljne planove da okonča ovaj rat, ali ja nisam ovlašćen da govorim o suštini tih planova – rekao je predsjednik mađarske Vlade, koji se sa Trampom sastao 8. marta na njegovom imanju na Floridi.

Tramp je u petak uveče ugostio Orbana na njegovom imanju Mar-a-Lago. Razgovori su trajali oko sat vremena, nakon čega je uslijedila večera i koncert. Pres-služba bivšeg predsjednika je navela da su Tramp i Orban “razgovarali o širokom spektru pitanja koja se tiču Mađarske i Sjedinjenih Država, uključujući značaj jakih i bezbjednih granica za svaku naciju”.

Prethodni članakPoljski ministar: NATO trupe već su u Ukrajini
Naredni članakU Bijeljini prikazan dokumentarni film “Garavice”