One su ponos: Tri sestre završile fakultete kao studenti generacije

Da se Republika Srpska ima čime ponositi primjer su i sestre Drašković iz Istočne Ilidže.

Bliznakinje Kristina i Olivera završile su Medicinu u Foči, a mlađa sestra Nadežda Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Sve tri su diplomirale kao studenti generacije, sa najboljim prosjekom.

Kako je biti prvi među jednakima i uzor drugima, spoznale su to još od malih nogu.

Olivera, Kristina i Nadežda od roditelja su naučile prave vrijednosti, a zahvaljujući dobroj organizaciji i radu rezultati nisu izostali.

– Mislim da se nikad nisam ni trudila da budem bolja od svih nego nekako da pobjeđujem sama sebe, da postajem bolja verzija sebe svakog dana. Uvijek sam se trudila da razmišljam o nečemu što sam učila kao neko ko se stvarno tim bavi i to mi je mnogo olakšavalo i spremanje i polaganje tih ispita – izjavila je Nadežda Drašković, diplomirani pravnik.

– Vi se u suštini odričete viška slobodnog vremena koje vam i ne treba, a vi ukoliko pravilno rasporedite svoje prioritete možete da postignete sve i da učite, da idete na fakultet, a i da se bavite svim drugim što vas zanima u životu – dodala je Kristina Drašković, asistent na Medicinskom fakultetu u Foči.

– Da zahvalim roditeljima koji su bili sve vrijeme tu za nas i što su nam pružili apsolutno sve, čak i više nego što su mogli sve ove godine – rekla je Olivera Drašković, ljekar opšte prakse u Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu.

Bliznakinje Kristina i Olivera su pronašle posao šest mjeseci po završetku studija. Јedna radi u bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu, a druga kao asistent na Medicinskom fakultetu u Foči. Najmlađa Nadežda, koja je diplomirala u septembru prošle godine kaže da je trenutno na drugoj godini master studija prava. Nada se da će da zasnuje radni odnos na fakultetu, kao što je do sada i bila praksa univerziteta kada je riječ o zapošljavanju najboljih studenata.

FOTO: RTRS/SCREENSHOT
FOTO: RTRS/SCREENSHOT

– Već nekoliko godina unazad postoji program Vlade Republike Srpske zapošljavanja najboljih studenata pa sam ja uspjela preko tog programa da se zaposlim – priča Olivera.

Kristina je rekla da je medicina zanimala i kao nauka, ali da je zanimaju i kliničke grane.

– Mene je medicina zanimala i kao nauka, ali me zanimaju i kliničke grane, kao naprimjer interna medicina i pedijatrija, tako da bih ja u budućnosti voljela da kombinujem to dvoje – navela je Kristina, piše RTRS.

Nadežda je dodala koji su njeni planovi.

– Meni je uvijek bila želja da ostanem na fakultetu da radim kao asistent, pa se nadam nekoj ponudi sa fakulteta – dodala je Nadežda.

Olivera, Kristina i Nadežda kažu da u budućnosti sebe vide u Republici Srpskoj.

– Mislim da će ovo biti mjesto gdje ću ja i da živim i radim, ali i da stvaram porodicu i starim – rekla je Nadežda.

Ove mlade i uspješne djevojke su ponos roditelja i porodice, ali i Republike Srpske.

Prethodni članakSrpska ima dovoljno brašna i pšenice
Naredni članakVeliki vojni gubici na obe strane: Ukrajina i Rusija objavile nove podatke (FOTO)