Oglasio se Vučić povodom Vulinove ostavke

Predsjednik Srbije Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom ostavke direktora Bezbednosno-informativne agencije /BIA/ Srbije Aleksandra Vulina da on nikada nije bio ničiji agent, pa tako ni Rusije, već je radio samo za svoju zemlju.

“Tačno je da su postojali pritisci od kada je imenovan na tu dužnost. Od prvog dana su postojali i bilo je nedvosmisleno. Vulin ozbiljno zna kako se to kreće i kakve su posledice bile ili kakve mogu da budu”, naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da ne može da komentariše neke stvari jer je obavezan na čuvanje tajni.

“Ne bih da govorim ko je agent nekih zemalja, uglavnom zapadnih, a ko je samo potrčko Sjedinjenih Država. Vulin nikada nije bio ruski agent, a da li je uvijek volio Rusiju više od SAD, Engleza, nema sumnje i on se time ponosi. Da je radio za nekog drugog to su laži”, rekao je Vučić.

Vučić se zahvalio Vulinu na doprinosu koji je dao na očuvanju bezbjednosti, da zemlja bude samostalna i nezavisna, što je jedan od postulata politike koju vode svi koji su na vlasti.

“Radujem se saradnji sa njim u budućnosti. Nije kraj života, a uveren sam ni kraj zajedničkih uspjeha”, rekao je Vučić za TV Pink.

Direktor BIA Aleksandar Vulin podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju, navodeći da neće da dozvoli da bude povod za ucjene i pritiske jer SAD i EU “traže njegovu glavu” kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji.

“Nisam uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i srpski svijet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucjene i pritiske na Srbiju i srpski svijet. Zato podnosim neopozivu ostavku na mjesto direktora BIA”, naveo je Vulin.

Prethodni članak“Ljubi, ljubi, al’ glavu ne gubi” Pljušte šale na račun Grlić Radmana zbog pokušaja poljupca
Naredni članakSkup “Granica postoji”: Pružiti građanski otpor okupatoru