ODRŽAN TRADICIONALNI BOŽIĆNI KONCERT U MOSTARU

Tradicionalni Božićni koncert povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića i ove godine je održan u Mostaru.

U punom Hrvatskom domu ”Herceg Stjepan Kosača” božićnu besjedu održao je arhimandrit Lazar Lazarević iz Manastira Žitomislić koji je podsjetio na važnost Božića i na iskušenja koja donosi današnje vrijeme.

Arhimandrit Lazar rekao je da je Božić događaj kada se srećemo sa Hristom u današnjoj svakodnevnici, a da bi smo ga sreli moramo ga tražiti tamo gdje jeste.

„Isus ne dolazi da bi ostvario naše želje već da bi ostvario Božje želje. Isus Hristos je živ Bog i zato želi da i nas sretne žive i ovoga Božića. Da bi nas sreo žive moramo biti u duhu Božića a to znači da smo spremni na žrtvu u sadašnjosti“, rekao je arhiandrit Lazar.

Okupljeno mnoštvo uživalo je u dašku božićnog duha zahvaljujući Srpskom vizantijskom horu “Mojsije Petrović” i horu djece koja pohađaju pravoslavnu vjeronauku u mostarskim školama. Numeru “Obnovimo hram, obnovimo Mostar” izvela je i vjeroučiteljica pravoslavne vjeronauke u Mostaru Tijana Bašić.

Koncert je održan u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Mostar, Manastira Žitomislić, SPKD “Prosvjeta” Gradski odbor Mostar i SPKUD-a Gusle, a na kraju su djeci koja su bila na koncertu podijeljeni paketići.

Svi prisutni na kraju su ispred Kosače uživali u spektakularnom vatrometu.

Prethodni članakU MOSTARU ODRŽAN BOŽIĆNI PRIJEM: Praznike trebamo slaviti jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih
Naredni članakSrpska slavi tri decenije postojanja: Svečano širom Republike