Novaković Bursać: Zakonima usvojenim preglasavanjem srpskog člana biće presuđeno u PS BiH

Zakonima koji su usvojeni preglasavanje srpskog člana Predsjedništva BiH biće presuđeno u Parlamentarnoj skupštini BiH, izjavila je delegat u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine Snježana Novaković Bursać.

Nakon što je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović rekao da je Predsjedništvo danas usvojilo prijedlog zakona o transportu prirodnog gasa, regulatoru i unutrašnjem tržištu u BiH, Bursaćeva je istakla da je Bećiroviću bitno da se kaže da je on predlagač, a ne haje mnogo za konačan ishod koji u slučaju ovog zakona na kraju neće biti pozitivan.

– To je jasno svima, pa i samom Bećiroviću. To govori o njegovoj patološkoj ambiciji da se politički pozicionira kao bošnjački lider, a ne o stvarnoj želji da se određena oblast uredi i reguliše – rekla je Bursaćeva za Srnu.

Bećirović je naveo da je ovo prvi put da jedan, kako je rekao, “državni organ vlasti BiH” predlaže zakonsko uređenje sektora prirodnog gasa BiH, te da je kao predlagač ovog zakona argumentima dokazao da je “međuentitetski transport nadležnost BiH”.

Prethodni članakCvijanović preglasana – najavila pokretanje vitalnog entitetskog interesa
Naredni članakLjekari u Federaciji najavljuju štrajk