NEVIĐENA DRAMA- Pogledajte iz najboljeg ugla kako je Grožan izbjegao smrt u plamenu

Trka formule 1 u Bahreinu umalo je bila i posljednja u životu za francuskog pilota Sebastijana Grožana iz tima “Has”, koji je, doslovno, preživio sam pakao!

Njegov bolid je, poslije udara o zaštitni zid još u prvom krugu, eksplodirao i buktinja je krenula da guta formulu kao da je ništa. Prizor je bio zastrašujući. Malo je bilo onih koji su u tom trenutku vjerovali u srećan epilog po Francuza, nisu mu davane velike šanse da preživi…

Ipak, zahvaljujući najsavremenijoj konstrukciji bolida, koja je iznad svega u službi bezbjednosti vozača, Grožan je ostao “u komadu” poslije udara o zid, a sam je uspio da se iskobelja iz kokpita i buktinje koja je i njega krenula da prži.

Uspio je Francuz da poskoči u magnovenju, gotovo da se nije ni vidio od vatre i dima, pripomogli su mu redari i vatrogasci sa obje srane bolida, ali je prvi korak, onaj najteži, Grožan morao da uradi sam, piše Telegraf.rs.

U međuvremenu se pojavio još jedan video nesreće, baš onaj koji najbolje pokazuje u kakvoj je smrtnoj opasnosti bio francuski vozač – pogledajte i sami.