MLADA MOSTARKA NASTAVLJA SA ODLIČNIM REZULTATIMA: POSTAVILA TRI NOVA DRŽAVNA REKORDA

Mlada mostarska plivačica, četrnaestogodišnja Lana Pudar nastavlja sa odličnim rezultatima.
Naime, mlada Mostarka, članica Kluba vodenih sportova ”Orka” iz Mostara na plivačkom mitingu ”Mali delfini 2020” koji se održao juče na Olimpijskom bazenu u Banja Luci, postavila je tri nova državna rekorda.
Iako na ovom mitingu nije plivala delfin stilom, inače njenom najboljim stilom, Lana je i ovaj put dokazala da je vrlo svestrana plivačica, koja ima sve predispozicije da izraste u vrhunsku svjetsku plivačicu.
Tako je u disciplini 50m slobodno isplivala vrijeme novog državnog rekorda za djevojčice do 14 i do 16 godina, u vremenu 25.87, što je za svega 7 stotinki slabije od seniorskog rekorda Bosne i Hercegovine.
Lana je takođe isplivala vrijeme državnog rekorda za djevojčice do 14 godina u disciplini 100m slobodno, u vremenu 56.29. Osvojila je prvo mjesto i u disciplini 50m leđno, isplivavši vrijeme koje je svega 13 stotinki slabije od državnog rekorda. Isplivala je i najbolji rezultat mitinga u ženskoj konkurenciji.
Iako je Lana zbog epidemiološke situacije u ovoj godini nastupila na svega pet plivačkih mitinga, uspjela je pomicati čak 20 puta granice državnih rekorda, što je zaista fascinantan podatak.
“Nezavisne novine” i Radio televizija BiH 20. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Lana Pudar se nalazi u najužoj konkurenciji za najperspektivniju sportistkinju Bosne i Hercegovine, a odlično stoji i u poretku za najbolju sportistkinju  Bosne i Hercegovine prema izboru publike, o kojoj će odlučiti posjetioci portala www.nezavisne.com, a glasanje je otvoreno do 04.12.2020. godine, do 12:00 časova. Ovi rezultati koje Lana postiže, svakako idu u prilog tvrdnji da ona spada u red najboljih sportista u BiH, te se iz kluba nadaju da će to prepoznati stručni žiri i šira javnost.