Nevesinje komemoracijom oprostilo od dr Vukovića

 

U nevesinjskom Domu kulture danas je održana komemoracija povodom smrti dr Radoslava Vukovića, uglednog ljekara, humaniste i javnog radnika. U prisustvu porodice, rodbine, prijatelja, poštovalaca i građana Nevesinja, od čovjeka koji čitav radni vijek posvetio pacijentima, zdravstvu, humanitarnom i društvenom radu, oprostili su se direktor Bolnice Nevesinje Velibor Milivojević, načelnik opštine Milenko Avdalović i profesor Momčilo Golijanin.

Za pokojnog doktora Vukovića Milivojević je rekao da je imao nevjerovatnu širinu medicinskog razmišljanja, brzog rasuđivanja i snalaženja u svim situacijama zbrinjavanja i liječenja pacijenata.

‒ U svojoj ljekarskoj i humanoj misiji i svemu što je radio na sebi svojstven i harizmatičan način ostavio je nezaboravan trag, a ljudi ga se sjećaju sa pozitivnim emocijama i znakom poštovanja ‒ istakao je Milivojević, dodavši da je uvijek znao posavjetovati, podijeliti znanje, ali i saslušati.

 

Načelnik opštine Milenko Avdalović naglasio je da je doktor Vuković bio svestrana i omiljena ličnost u Nevesinju ‒ ljekar, humanista, poznavalac umjetnosti, filozofije i teologije, visoki intelektualac, javni radnik i politički kritičar, ali iznad svega čovjek sa istančanim osjećajem za bolesnog, zaboravljenog i siromašnog.

‒ Obišao je svako nevesinjsko selo, svakog čovjeka, posjećivao crkve i manastire, poštovao duhovnike, bio čovjek ogromne intelektualne i mentalne snage i uvijek volio čitati, razgovarati i polemisati ‒ rekao je Avdalović, naglasivši da je kao ljekar, direktor, odbornik, narodni poslanik i penzioner uvijek bio na rasopolaganju svakom sugrađaninu.

Profesor Momčilo Golijanin je rekao da je Nevesinje danas i tužno i ponosno.

‒Tužni smo zato što se opraštamo od omiljenog doktora, ali i ponosni što smo u svojoj sredini decenijama imali vrsnog stručnjaka i izuzetnog čovjeka i ljekara koji je spasio mnoge život ‒ nagalasio je Golijanin. On je za doktora Vukovića rekao da je bio dijagnostičar kakav se rijetko rađa, omiljen i rado viđen u svakom domu i svakom društvu.

Sahrana dr Radoslava Vukovića biće obavljena danas u 16 časova na groblju Petropavlovog manastira u Trebinju.

Prethodni članakBiznis i izgradnja mira: Ne možemo naprijed bez kohezije u društvu
Naredni članakVišković: Biće preduzete aktivnosti radi očuvanja industrije alata