NEUM: PREDSEZONA NUDI OPTIMIZAM ZA PLODNU LjETNU SEZONU

 

NEUM- Predsjednik Udruženja hotelijera Neum Branimir Butigan izjavio je danas da su lokalni hotelijeri spremni i da je veći dio hotela otvoren, tako da je ponosan što ovaj gradić napokon ima otvoren period predsezone.
“Predsezona nam nudi optimizam za zaista dobru sezonu, a to potvrđuju i brojne rezervacije za maj i juni. Za samu sezonu se ne bojimo, tu smo bili uspješni i u doba pandemije virusa korona”, rekao je Butigan.

On naglašava da Neum ima veoma kvalitetan hotelski smještaj, te da je obnovljeno šetalište uz more i postavljeni jednoobrazni štandovi, dok je u pripremi i bogat kulturni program tokom ljeta.

Butigan je potvrdio da je neminovno da će doći do poskupljenja smještaja jer su svi ulazni parametri povećani zbog inflacije i skoka cijena.

“Cijene će otprilike biti 10 do 15 odsto veće od prošle godine, jer jednako tako i naši radnici moraju imati veće plate, a sve je to začarani krug. Nažalost, sve nas vodi prema tome da poskupljenje ne možemo izbjeći”, ističe Butigan.

On je odbacio spekulacije, prema kojima će se zabraniti prodaja nekretnina onima koji nisu Hrvati.

“To je malo pogrešno interpretirano i dignuto na nivo na kome se uopšte o tome ne bi trebalo raspravljati. Što se tiče nas hotelijera, moram istaći da je svaki gost dobrodošao u Neum. Mi svakoga dočekujemo jednako ljubazno, bez obzira na nacionalnost i vjeroispovijest”, poručio je Butigan.

Prema njegovim riječima, ima dosta predrasuda iz zapadnih zemalja o tome kakvo je stanje i da li je BiH bezbjedna za strance.

On je dodao da neke osiguravajuće kuće iz evropskih zemalja svrstavaju BiH u zemlje velikog rizika, pa njihov osiguravajući paket ne obuhvata BiH, što će se naročito odraziti na posjetu stranih turista Neumu.

“Moramo imati stabilnu političku situaciju, ne odgovara nam nikakvo spominjanje rata, a neko ko to pominje nema pojma kakve sve posljedice ostavlja”, istakao je Butigan.

On smatra da će završetak puta Neum-Stolac, što se očekuje u junu, kao i prekategorizacija puta Dračevo-Hutovo-Ravno doprinijeti razvoju Neuma i njegove okoline, te će takav oblik turizma širem području biti vrlo atraktivan i primamljiv.

 

Srna

Prethodni članakHET dodijelio 100 stipendija u Hercegovni (FOTO)
Naredni članakBevanda: Ratna događanja u Evropi utiču na ekonomsko stanje u BiH