Nešić: U akciji u Blažuju uhapšena dva migranta, nekima prijeti deportacija

Prilikom izvođenja akcije u prihvatnom centru u Blažuju zatečeno je oko 550 migranata, rekao je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić.

Prema 21 licu od strane Službe za poslove sa strancima BiH se preduzimaju radnje iz njihove nadležnosti, radi smještaja u imigracioni centar i eventualnog izdavanja rješenja o protjerivanju – rekao je Nešić.

Lica su porijeklom iz Avganistana, Pakistana, Libije i Maroka

– Dva lica su lišena slobode zbog posjedovanja narkotičkih sredstava. U pitanju je marihuana i heroin. Lica koja su lišena slobode dolaze iz Maroka i Libije – kaže Nešić.

Ističe da je prilikom akcije nađen i određeni broj komada hladnog oružja, kao što su metalne palice i slično.

Podsjećamo, policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova KS, te Službom za poslove sa strancima BiH i OSA, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, izvršili su danas združenu kriminalističko-taktičku radnju “Racija”, na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj.

Prethodni članakItalijanski obavještajci: Na teritoriji Balkana operiše 20 ekstremističkih ćelija?
Naredni članakWashington Post u posjedu tajnog dokumenta: Krvavi plan Hamasa