NEŠIĆ: AKO SE ZUKANU HELEZU RATUJE NEKA IDE U AVGANISTAN

BANJALUKA – Predsjednik DNS-a Nenad Nešić poručio je ministru odbrane u Savjetu ministara Zukanu Helezu da ide u Avganistan i Siriju ako mu se ratuje, da ga u tome neće zaustavljati, ali da tuđa djeca neće biti njegovo topovsko meso.

Nešić je istakao da Helez posebno ne može prijetiti upotrebom Oružanih snaga, Agencije za istrage i zaštitu BiH, Graničnom policijom, jer te institucije u svom sastavu imaju po jednu trećinu Srba iz Republike Srpske.

On naveo da je jasno da Helez, kao i “svaki mali i nedorasli političar, želi da fascinira birače SDP-a time što će prijetiti Srbiji”, saopšteno je iz DNS-a.

“Bilo bi dobro da ode u Novi Pazar, Sjenicu, Tutin i vidi puteve, bolnice, škole, sportske dvorane koje je izgradio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i da nauči kako Srbija vodi računa o svakom svom građaninu, a imao bi priliku i da nauči o poštovanju drugih, suživotu i toleranciji. Čovjek se uči dok je živ”, rekao je Nešić.

On je dodao i da je “Helez proteklih godina bio zauzet tučama, pa vjerovatno zbog toga nije imao vremena da čita Ustav BiH”.

“Da je stigao da pročita Ustav BiH našao bi odredbu da entiteti imaju pravo da uspostave specijalne i paralelne odnose sa susjednim državama. To pravo je Republika Srpska iskoristila i sklopila takav sporazum sa Srbijom i to pravo joj ne može oduzeti niko, pa ni Helez”, ukazao je Nešić.

On je izrazio žaljenje što Helez svojim predstavama bruka BiH, ali i pokazuje nevjerovatnu dozu neiskrenosti prema svom narodu.

“Kada pročitam u medijima njegove izjave, ne mogu da vjerujem da je to isti onaj čovjek koji iza kamera, nama srpskim ministrima, priča sasvim druge priče”, rekao je Nešić.

Prema njegovim riječima, Helez je iza kamera “fasciniran” predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, te da tvrdi da je on “lider regiona”, kao i da mu je “žao što Bošnjaci nemaju takvog lidera”.

“Iza kamera u nebo diže napredak Srbije i ekonomske projekte priznajući da je Srbija za BiH velesila u svakom pogledu. A kada se upale kamere vidimo drugog Zukana. Ne čudi od čovjeka koji je pravosnažno osuđen za laganje na sudu. Ko laže državu, lako mu je lagati narod”, zaključio je Nešić.

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez u intervjuu agenciji “Anadolija” zaprijetio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog izjave da je “Republika Srpska država” i pozvao Dodika i Vučića da se “urazume” uz poruku da je “lako zapaliti fitilj”.

Prethodni članakJezivi detalji zločina: Ubio djevojku, TIJELO STRPAO U KOFER i bacio, pa krenuo u Crnu Goru
Naredni članakPožar u kući u Trebinju