Jezivi detalji zločina: Ubio djevojku, TIJELO STRPAO U KOFER i bacio, pa krenuo u Crnu Goru

Razvedeni otac troje djece postao je “popularan” na društvenim mrežama nakon što je na Tviter na njegovu objavu o odlasku na odmor s djevojkom dodao upozorenje u kojem se navodi da je upravo on optužen za ubistvo te iste djevojke.

Džonu Pulesu (35) prijeti 35 godina zatvora za ubistvo 21-godišnje Valentine Trespalasios, čije je ostatke natrpao u kofer, a zatim bacio u kontejner u Bogoti. Pules je u decembru odgovorio na Tviter objavu koja je tražila od korisnika da podijele “najluđi prvi sastanak” tako što je postavio selfi sa Valentinom na kojem izgledaju zaljubljeno.

– Pozvao sam Kolumbijku na odmor, a da je nisam ranije upoznao, a sada ćemo se vjenčati – napisao je.

 

Tijelo nađeno u koferu

Malo više od mjesec dana kasnije, beskućnik je pronašao njeno tijelo u odbačenom koferu. Tviter je juče dodao bliješku na Pulesovu objavu u kojoj piše da je korisnik koji je objavio tvit optužen za ubistvo dotične žene.

Optuženi muškarac je od 2009. bio u braku s Ešli s kojom je dobijo troje djece, među kojima i sina kojem je dijagnostifikovan rak kada je imao od četiri godine. Godine 2021. Ešli je podnijela zahtjev za razvod i rekla da je njihova veza bila nasilna. Prije nego što je postupak okončan, Džon je prebacio njihovu cjelokupnu bračnu imovinu u prekomorski fond i ostavio porodicu bez ičega.

Ešli tvrdi da je Džon tad napustio SAD i živio na Kipru, u Turskoj, a zatim i u Ukrajini. Dodala je da djecu nije vidio otkad se odselio iz zajedničkog doma u Vinskonsinu 2021.

U nekom trenutku upoznao je Valentinu, koja je bila DJ, preko aplikacije za upoznavanje i pitao je da pođe s njim na put umjesto prvog sastanka. Prije vjeridbe zabavljali su se skoro godinu dana, a uskoro su planirali i da se vjenčaju. Jedna od njenih prijateljica tvrdi da se Džon naljutio na djevojku jer je odbijala da njihovu vezu objelodani na svojim društvenim mrežama.

U zajedničkom stanu u Bogoti 22. januara su vodili ljubav nakon čega je Pules navodno pretukao Valentinu i davio je do smrti. Nadzorna kamera u blizini stana snimila ga je kako gura kolica supermarketa s putnim torbama, uključujući i onu s njenim tijelom koja je dodatno bila pokrivena ćebetom jer joj je glava virila iz kofera.

Kupio kartu za Crnu Goru

Druga kamera snimila ga je dok je pokušavao da ugura prtljag u prtljažnik unajmljenog automobila. Nakon toga, odvezao se na južnu stranu Bogote, ostavio kofer u kontejneru i zaputio se na aerodrom El Dorado kako bi pobjegao iz zemlje.

 

Beskućnik koji je tražio boce pronašao je tijelo nesrećne djevojke tog istog dana tako da je razvedeni otac uhapšen prilikom prejedanja na aerodromu u Panami. Interpol ga je zaustavio nekoliko minuta pre ukrcavanja na let prema Istanbulu iz kojeg je kupio kartu za Crnu Goru koja nema sklopljen ugovor o izručenju s Kolumbijom.

Vlasti je pokušao da zbuni tako što je iz Paname kupio još jednu avionsku kartu – onu za Sao Paulo, pokušavajući tako da prekine poteru. Kasnije je pričao da iza ubistva djevojke stoji ugašeni kartel MedelIn i da je pobjegao iz Kolumbije jer su članovi kartela pokušali da ga ubiju, prenosi Jutarnji list.

Vlast će provjeriti njegovu verziju događaja nakon čega mu slijedi suđenje.

Prethodni članakNOVAK JE VEĆE DIJETE OD STEFANA I TARE! Noleta ovakvog još niste vidjeli!
Naredni članakNEŠIĆ: AKO SE ZUKANU HELEZU RATUJE NEKA IDE U AVGANISTAN