Nejmar dobio kaznu od 3.3 miliona dolara

Brazilska fudbalska zvijezda Nejmar kažnjen je s više od 3.3 miliona dolara zbog kršenja lokalnih ekoloških pravila tokom renoviranja svoje vile u gradu Mangaratiba u blizini Rio de Žaneira.

Gradska skupština Mangaratibe rekla je u saopštenju da je izdala četiri novčane kazne u ukupnom iznosu od oko 16 miliona brazilskih reala nakon što je Nejmar optužen za nezakonitu izgradnju vještačkog jezera u svojoj vili.

“Desetine prekršaja koji su primjećeni na posjedu igrača, bili su početak neovlaštene gradnje koja zahtjeva ekološku kontrolu; zauzimanje riječnog toka i njegovo neovlašteno obilaženje; pokretni kamen i pijesak; neovlašteno suzbijanje vegetacije i nepoštovanje embarga”, stoji u saopštenju.

Dokument gradske skupštine do kojeg je došao “Associated Press” kaže da je posljednja optužba povezana s Nejmarovom odlukom da pliva u vještačkom jezeru uprkos činjenici da su mu lokalne vlasti zabranile pristup tom području zbog ekoloških posljedica.

“Zbog toga je sportista ponovo novčano kažnjen”, rečeno je.

“Fudbaler je bio u vili u petak i ušao je u jezero, ignorišući naredbu o zabrani koju su izdali sekretarijat okoline i lokalna policija, koja se tamo pojavila dan ranije”, stoji u dokumentu.

Brazilski mediji izvijestili su u petak da je Nejmar priredio zabavu tog dana kako bi proslavio završetak izgradnje vještačkog jezera, prenosi “IrishExaminer”.

Prethodni članakĐoković uništio još jedan Federerov rekord
Naredni članakPoznat motiv trovanja oca (28) i sina (2): Muškarac prvo dao djetetu kiselinu da popije, pa onda uzeo i on