“Ne budi samo Srbin, budi e-Srbin” – nova kampanja u Hrvatskoj

Srpsko narodno vijeće u Hrvatskoj objavilo je spot kojim pozivaju Srbe u toj zemlji da se tako i izjasne na popisu stanovništva na internetu.

U pitanju je kampanja “Ne budi samo Srbin, budi e-Srbin” kojom se Srbi u Hrvatskoj pozivaju da bez straha izraze svoju nacionalnu pripadnost.

U spotu se pojavljuje muškarac čije je prezime Srbljanović, koji spušta roletne i zamračuje stan, a prije nego što otvori stranicu za onlajn popis stanovništva, vadi karticu i bateriju iz mobilnog telefona, stavlja rukavice i masku, osluškuje komšije i uključuje glasnu muziku, odnosno čini sve da prikrije svoj nacionalni identitet.

Potom u mračnom stanu, maskiran, upisuje na internetu u popis da je Srbin.

Popis traje do 26. septembra za izjašnjavanje preko interneta, a 27. septembra za ostale koji to neće činiti putem interneta.

Podsjetimo, U HR raste nervoza, ali i pritisci uoči predstojećeg popisa stanovništva, a na “džambo” plakatama Hrvatskog udruženja, Srbi se pozivaju da se izjasne kao Hrvati.

Ovih dana, navodi se, pojavili su se “džambo” plakati s natpisom “Popis stanovništva 2021” i označenim riječima “Hrvat”, “Pravoslavac” i “Hrvatska pravoslavna crkva” kao nešto što se zove Hrvatsko udruženje pravoslavnih branitelja, kojima se Srbi pozivaju da se izjasne kao Hrvati i vijernici nepriznate Hrvatske pravoslavne crkve.

Prethodni članakDRAGOVIĆ NA TRONU BALKANA, ĐERIĆ I ŠARAN VICEŠAMPIONI, TERZIĆU SREBRO
Naredni članakDodik: Sarajevo nije multietnički grad zahvaljujući armiji koja je Komšiću dala “zlatni ljiljan”