Nastavak sjednice Parlamenta Srpske; Razmotrene izmjene Krivičnog zakonika

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas razmatranjem Obavještenja o nekim pojavama od interesa za ostvarivanje ustavnosti i zakonitosti.

Narodni poslanici sinoć su razmotrili više nacrta zakona, a gotovo cjelodnevna rasprava vodila se oko Prijedloga izmjena i dopuna Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Ovim zakonom uvode se krivična djela protiv časti i ugleda i to krivična djela kleveta, iznošenje ličnih i porodičnih prilika i javno izlaganje poruzi.

Na dnevnom redu su i Izvještaji Fiskalnog savjeta za 2022. godinu, Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2022. godinu, Izvještaj Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske za prošlu godinu, Izvještaj o radu Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske za 2022. godinu, te Izvještaj Komisije za žalbe za prošlu godinu.

Na dnevnom redu je i Informacija Odbora za zaštitu životne sredine o održanoj tematskoj sjednici “Aktivnosti nadležnih institucija Republike Srpske povodom namjere Hrvatske da odlože radioaktivni i nuklearni otpad na lokaciji Trgovska gora u neposrednoj blizini granice BiH sa Hrvatskom”.

Prethodni članakBiH pogodilo jako nevrijeme, registrovano više od 21.500 munja i gromova
Naredni članakSastanak Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje u Briselu