Detalji krštenja djece Novaka Đokovića na Ostrogu

 

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, nedavno je obavio svečanu ceremoniju krštenja svoje djece Stefana i Tare u Manastiru Ostrog.

Ovaj poseban događaj, kako se vidi na fotografijama, predvodio je patrijarh Porfirije, uz prisustvo članova porodice i kumova.

Kum na krštenju je bio Neven Marković, bivši fudbaler koji je karijeru završio 2016. godine u poljskoj Lehiji i on je krstio Novakovog sina Stefana, dok je malu Taru krstila Maja Kremić, direktorka u Fondaciji Đoković i najbolja Jelenina drugarica.

Nakon krštenja na Ostrogu, Đokovići su otišli u Podgoricu, gdje su nastavili slavlje u jednom restoranu.

Da podsjetimo, majka Novaka Đokovića Dijana ranije je pričala zbog čega njeni unuci nisu sve do sad kršteni.

Naime, Novak i Jelena žele da sačekaju da njihova djeca odrastu još malo, prije nego što učine takav korak u njihovom duhovnom razvoju.

– Jako sam ponosna na njega. Svi bi podredili uspjeh iznad duhovnog mira. Kod Novaka je jaka velika zahvalnost koju ima. Zahvalan je na svemu što je ostvario, sve je vanzemaljski. On se drži svojih principa i vjerovanja, to čini čovjeka, to čini njega – započela je Dijana u pomenutoj emisiji i dodala:

– Novak nosi osvještani krst koji je dobio na Hilandaru, koji mu daje snagu. Proveo je tamo tri dana, to je za njega veoma važno iskustvo. On je zaista duhovno biće, krstio se kada je imao pet godina i taj čin shvatio je ozbiljno. Ima nešto u sebi. Stalno ga pitam kada će da krsti svoju djecu, a on mi kaže “kada budu mogli da shvate čin krštenja” . On želi da Tara i Stefan budu svjesni da su kršteni – rekla je Dijana.

Prethodni članakLajčak o posjeti Beogradu i Prištini: Ispuniti obaveze iz dijaloga, nastavićemo razgovore
Naredni članakNesreća kod Uborka: Maloljetnik za volanom, dvije osobe teško ozlijeđene