NADAL I FEDERER “ČUPAJU KOSU” Novak Đoković je upravo dobio prvu veliku bitku u teniskom ratu – odrekao se ogromnog novca i poveo “bijeli sport” na drugu stranu!

Novak Đoković i Asocijacija teniskih profesionalaca, odnosno njen Savjet igrača kojim sada predsjedava Kevin Anderson, a “glavnu riječ” u tom tijelu zapravo vode Rafael Nadal i Rodžer Federer, nisu u dobrim odnosima, ali Nole je upravo dobio važnu bitku u pravom malom teniskom ratu koji se vodi van terena.

Taj rat je pred oči javnosti izbio kada se na internetu oglasio 29-godišnji portugalski teniser, Gastaa Eliasa.

On je negodovao zbog plana ATP-a da u 2021. godini smanji nagradne fondove za kvalifikante i uvodne runde turnira, a uveća zarade učesnika završnica. Nole se zalagao baš za suprotno, želeći da se pomogne finansijski i rezultatski slabijima – i, iako su mu nedavno zabranili da se vrati u Savjet igrača, ATP ipak nije uspio da “izgura” ono što su tražili Federer i Nadal: Australijan open je saopštio da će se na predstojećem grend slemu značajno smanjiti zarade onih koji doguraju do završnice turnira, a primjetno povećati novac koji će dobiti učesnici uvodnih rundi, dakle desiće se upravo ono za šta se Đoković zalagao.

Rafael Nadal i Novak Đoković

Podsjetimo, kada je Elias saznao šta ATP sprema, poručio je javno “A ljudi se i dalje čude što je Novak Đoković osnovao novu Asocijaciju tenisera”, što je izazvalo veliku buru među ljubiteljima tenisa, ali očigledno i veliku frku u Asocijaciji teniskih profesionalaca, jer je objelodanjeno nešto što nije trebalo objaviti prije vremena.

Iako je Portugalac brzo obrisao ovaj tvit, vjerovatno pod pritiskom, on je nastavio da “živi” na internetu, upravo zahvaljujući Noletovim pristalicama, ali i slabije rangiranim teniserima kod kojih je raslo nezadovoljstvo, baš kao što raste podrška nastojanjima srpskog asa.