m:tel-u i ove godine zahvalnica od Agencije za bezbjednost saobraćaja RS

Tradicionalna dvodnevna Međunarodna konferencija „Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“, počela je 26. oktobra 2023. godine u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

U organizaciji Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, i ove godine održava se međunarodna konferencija posvećena bezbjednosti saobraćaja u lokalnoj zajednici.

U okviru protokolarnog dijela prvog dana XII međunarodne konferencije dodijeljene su plakete i priznanja zaslužnim pojedincima i kompanijama. Kompaniji m:tel dodijeljena je  „Zahvalnica za pruženu podršku u realizaciji preventivnih aktivnosti u oblasti bezbjednosti saobraćaja“, kao društveno odgovornoj kompaniji koja, između ostalog, već devet godina zaredom realizuje kampanju za podizanje svijesti vozača o opasnostima korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje.

Tokom konferencije, održane su i panel diskusije, kao i prezentovani naučni i stručni radovi, te primjeri dobre prakse zemalja regiona. Kao dobar primjer saradnje institucija i privrednih subjekata, kompanija m:tel je imala priliku da predstavi društveno odgovorne aktivnosti koje sprovodi godinama unazad u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS, kao i Auto-moto savezom RS, u okviru preventivnih aktivnosti u oblasti bezbjednosti saobraćaja. Prezentaciju je održala Sandra Stanić, glavni saradnik za društvenu odgovornost kompanije m:tel, koja je tom prilikom istakla da kampanja ima za cilj da osvijesti i podsjeti vozače na realne opasnosti koje može izazvati upotreba mobilnih telefona tokom vožnje. „Važna poruka koju želimo da pošaljemo jeste da ništa nije važnije od života! Nijedan poziv niti poruka nisu toliko hitni da bismo rizikovali svoj, ali i živote drugih“, naglasila je ovom prilikom Sandra Stanić.

Konferenciji koja je posvećena unapređenju bezbjednosti na putevima u Republici Srpskoj i ove godine prisustvuju brojni stručnjaci bezbjednosti saobraćaja iz Evropske unije, regiona i Republike Srpske, kao i predstavnici republičkih institucija i organizacija.

Prethodni članakŠojgu: Zapad može da izazove direktan vojni sukob nuklearnih sila, želi da nanese strateški poraz Rusiji
Naredni članakŠta Palestinci zaista misle o Hamasu: U Izraelu kažu da su svi u Gazi saučesnici terorista, a STVARNOST JE POTPUNO DRUGAČIJA