m:tel nadmašio Dojče Telekom po prinosu od dividende

Prema ocjeni nezavisnih analitičara koji prate kretanja u telekomunikacionoj industriji, prinos od dividende za akcionare m:tel-a značajno je iznad prosječnog prinosa Dojče telekoma u posljednjih šest godina.

„Na dan kada je m:tel objavio informaciju da će  iz neto dobiti za 2023. godinu biti isplaćeno 0,067 KM po akciji, cijena akcije je  bila 1,38 KM, što daje prinos od  dividende od 4,85%. Poređenja radi, u posljednjih šest godina prosječan prinos od dividende Dojče Telekoma bio je 3,67%“, navodi se u analizi Udruženja ekonomista „Bankarstvo-Intelidžens-Finansije-Ekonomija“.

Akcije m:tel-a danas će se moći kupiti po cijeni od 1,25 KM iz čega se dobije prinos od dividende u iznosu od 5,36%. Ekonomisti pojašnjavaju da bez obzira koja se cijena uzima za izračunavanje prinosa od dividende, sasvim je jasno da je m:tel u ovom segmentu nadmašio Dojče Telekom i da predstavlja sigurnu investiciju za buduća ulaganja.

m:tel je 2023. godinu završio sa rekordnim poslovnim rezultatima i ostvarenom dobiti od 332,39 miliona konvertibilnih maraka, a rast kompanije nastavljen je i u prvom kvartalu 2024. godine sa dobiti većom sa 16,92%.

 

Prethodni članakNešić: Helikopter Srbije u Trebinju isključivo za humanitarne svrhe
Naredni članakМађари ће додатно анализирати сва достављена документа: Вјетроелектрана “Хргуд” од стратешког значаја за Српску и “Електропривреду РС”