M:TEL ISPUNJAVA OBEĆANJA: Pomoć porodicama u Bosanskom Grahovu i Bosanskom Petrovcu

U okviru velike akcije  kompanije m:tel pod nazivom “Niste sami, imate prijatelje”  koja je pokrenuta u decembru prošle godine i dalje se pruža pomoć najugroženijima.

Ova kompanija je još jednom pokazala da je opredijeljena da djeluje društveno odgovorno i da pruži podršku običnom čovjeku, odnosno onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan, koja je i pokrenula akciju “Niste sami, imate prijatelje” u decembru je prilikom posjete opštinama Bosansko Grahovo, Drvar, Bosanski Petrovac i Glamoč imala priliku da vidi kakve su i koje potrebe stanovništva na terenu. Tom prilikom su donirana drva za ogrijev, te paketi hrane i higijene.

Ovoga puta, kompanija m:tel je bila u Bosanskom Grahovu, gdje je porodicama Galić i Tica ispunila data obećanja, te izvršila sanacije objekta i zamjenu vrata na kući.

“Vratili smo se u Grahovo da pomognemo i ispunimo obećanja koja smo dali u decembru. Naime porodici Galić smo donirali nova vrata, a u kući porodice Tica, kojoj smo prethodno donirali šporet i dio namještaja, izvršena je sanacija kupatila, kompletno čišćenje, krečenje i sanacija prostorija kako bi uslovi za život ovoj porodici bili humaniji s obzirom na to da u njoj živi mali dječak”, izjavila je ovom prilikom Milica Kondić, portparol kompanije m:tel.

U ovoj fazi akcije Mari Radulović iz Bosanskog Petrovca izvršena je sanacija kupatila.

Akcija “Niste sami, imate prijatelje”  se nastavlja i u narednom periodu. U kompaniji m:tel su se opredijelili da osluškuju potrebe stanovnika i humanitarno djeluju kada god budu u mogućnosti.

 

Prethodni članakAlena Huseinbegović nova rektorica Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru
Naredni članakMOSTAR – 15 osoba se liječi od korone, 8 novih slučajeva